GINOP Plusz 1.2.1-21 - KKV pályázat

Kik pályázhatnak?

Támogathatók azon vállalkozások, amelyek:

 • rendelkeznek legalább 1 teljes lezárt üzleti évvel
 • átlagos statisztikai állományi létszáma a legutóbbi teljes lezárt üzleti évben minimum 3 fő volt
 • kettős könyvvitelt folytatnak
 • bevételük kevesebb, mint 50%-a származik mezőgazdasági tevékenységből
 • amelyek nem tartoznak a KATA hatálya alá.

Az igényelhető támogatási összeg minimum 10, maximum 629,3 millió forint között alakulhat, melyet 100%-os előleggel lehet majd igénybe venni.

a1-eszközbeszerzési pályázat

Mire lehet pályázni?

A pályázatban napelemes rendszer mellett egyéb beruházások is támogathatók:

 • Technológiafejlesztés (pl. új eszközök, gépek beszerzése, IT fejlesztés, üzleti felhőszolgáltatások),
 • Infrastrukturális és ingatlan beruházás,
 • Tanácsadási szolgáltatások,
 • Képzési szolgáltatások,
 • Eszközbeszerzéshez kapcsolódó gyártási licenc/know-how beszerzése,
 • Megújuló energia telepítése.

A pályázaton belül egy technológiai fejlesztés, vagy eszköz beszerzése kötelező, melynek minimum nettó vételára 200.000 Ft. Ezen felül szükséges további két kiegészítő tevékenységet választani az előbb felsoroltak közül.

A támogatás mértéke településtípustól függően 35-70% lehet, mely feltételesen visszatérítendő támogatás, ami a pályázatban megadott feltételek teljesítésével akár vissza nem térítendő támogatássá is átfordulhat.

A GINOP Plusz 1.2.1-21 pályázaton belül nem elszámolható költségnek minősül az ingatlan vásárlása és felújítása, valamint a gépjárművek, teherautók és vontatványok beszerzése sem.

Amennyiben munka és rakodógép (földmunkagép, targonca stb.) beszerzésén gondolkozik, akkor ez az Önnek való pályázat.

ginop plusz 121 pályázat

Legyen 0 Ft a villanyszámla

Váltsa ki napelemmel villamos fogyasztását. Minden terhet leveszünk a válláról legyen szó pályázatírásról, a rendszer engesélyezetéséről vagy akár a szervízelésről.

Mekkora összegre lehet pályázni?

Korábban már szó esett a támogatások százalékos mértékéről, most vegyük sorra az egyes régiók, települések milyen intenzitással indulhatnak a pályázaton:

Az I-II. benyújtási szakaszban:

 • Észak-Magyarország, Észak- Alföld, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl- 70%
 • Közép-Dunántúl, Pest megye fejletlenebb települései (felhívás 2. számú melléklete)- 55%
 • Nyugat- Dunántúl, Piliscsaba, Pilisjászfalu, Pest megye fejlettebb települései (felhívás 3. számú melléklete)- 45%

A III. benyújtási szakaszban mikro- és kisvállalkozásra, valamint közép-vállalkozásokra bontva az arányok a következők:

 • Észak-Magyarország, Észak- Alföld, Dél-Alföld, Dél-Dunántúl- 70% – 60%
 • Közép-Dunántúl, Pest megye fejletlenebb települései (felhívás 2. számú melléklete)- 55% – 45%
 • Nyugat-Dunántúl- 45% – 35%
 • Piliscsaba, Pilisjászfalu- 40%
 • Pest megye fejlettebb települései (felhívás 3. számú melléklete)- 45%

A projekt elszámolható összköltségének maximumát a 2019-es, vagy 2020-as lezárt teljes üzleti év átlagos statisztikai létszáma és nettó árbevétele alapján lehet meghatározni. Mindezt úgy, hogy az üzleti évek között szabadon lehet választani és a nettó árbevétel maximum kétszeresét nem haladhatja meg az elszámolható összköltség.

Számokban ez a következőt jelenti:

Kategória Létszám Maximális elszámolható összköltség kategóriánként
1. 3-9 főig 99 millió Ft
2. 10-49 főig 299 millió Ft
3. 50-99 főig 449 millió Ft
4. 100-149 főig 599 millió Ft
5. 150-199 főig 749 millió Ft
6. 200-249 főig 899 millió Ft

Benyújtási határidők

 • I. benyújtási szakasz: 2021. július 12. – 2021 július 19.  Az időszakban rendelkezésre álló keretösszeg: 100 milliárd Ft.
 • II. benyújtási szakasz: 2021. október 11. – 2021. október 18. Az időszakban rendelkezésre álló keretösszeg: 50 milliárd Ft.
 • III. benyújtási szakasz: 2022. január 10. – 2022 január 17. Az időszakban rendelkezésre álló keretösszeg: 50 milliárd Ft.

A III. szakaszban csak azon mikro-, kis- és középvállalkozások vehetik igénybe a pályázati támogatást, akik a felhívás 4. mellékleteként megjelölt, úgynevezett szabad vállalkozási zónában lévő településen szeretnék igénybe venni a támogatást.

Amennyiben kapcsolt vállalkozások is indulnának a pályázaton, úgy azoknak eltérő benyújtási szakaszban és más projekttartalommal kell majd megtenniük a pályázást.

Milyen rendszereket ajánlunk

Közel 1000 telepített napelemes rendszer és 300 feletti nyertes pályázat tapasztalata alapján állítottuk össze csomagjainkat. A pályázatban fontos, hogy

 • a rendszereket tetőre, vagy akár földi tartószerkezetre is lehet majd szerelni, azonban a már meglévő rendszerek kapacitásbővítése nem támogatott,
 • az érintett épület tetőszerkezete nem lehet pala fedésű, amennyiben a napelemes rendszer oda lenne felszerelve, azonban a pályázaton belül lehetőség van a tető tartószerkezetének korszerűsítésére is.

Amennyiben szeretnéd igénybe venni a GINOP Plusz 1.2.1-21 kódszámú pályázatot kérj tőlünk személyre szóló árajánlatot akár csak napelemre, akár pályázatírása és kollégánk felveszi veled a kapcsolatot!

A projekt végrehajtására rendelkezésre álló idő

A pályázat keretein belül a Támogatói Okirat hatályba lépésétől számított 24 hónap, melyhez társul egy 3 éves kötelező fenntartási időszak.

A feltételesen visszatérítendő támogatás lényegéről

A GINOP Plusz 1.2.1-21 pályázattal maximálisan igénybe vehető 70%-os visszatérítendő támogatás (VT) bizonyos eredményességi feltételek teljesítése esetén részben, vagy akár teljes egészében vissza nem térítendő támogatássá (VNT) alakulhat át.

Ennek feltételei:

 • 60%- A vizsgált időszakban a vállalatnál mért nominális bruttó hozzáadott érték változása és az ország nominális bruttó hazai termék (GDP) azonos időszakban mért alakulásának egymáshoz viszonyított aránya
 • 20%- A projekt sikeres végrehajtása
 • 20%-A vállalkozói tudás gyarapítása

Területi korlátozó tényezők

Az eszközbeszerzési pályázaton nem indulhatnak azok a vállalkozások, melyek Budapesti megvalósítási helyszínre szeretnének pályázni.

A megvalósítási helyszínnek a pályázat benyújtását megelőző 60 nappal korábban bejegyzésre kell kerülnie, illetve bizonyíthatóan alkalmasnak kell lennie a vállalt projektek megvalósítására.

A pályázaton belül maximum 2 db megvalósítási helyszínnel lehet pályázni. Amennyiben a két érintett telephely/fióktelep más régióban található, akkor az alacsonyabb támogatási intenzitást fogja megkapni a vállalat. Egy példán levezetve: 1. helyszín Észak-Alföld- 70%, 2. helyszín Nyugat-Dunántúl-45%, akkor a pályázaton belül a teljes projekt 45%-os támogatást fog kapni.

A működés igazolására a pályázaton belül szükséges a telephely/fióktelep igazolására alkalmas alábbi dokumentumok közül 2 darabot benyújtani:

 • Iparűzési adó fizetésigazolás,
 • közüzemi számla,
 • hatósági engedélyek megléte és igazolása, amennyiben engedélyköteles tevékenységet folytat.

További lényeges tényező, hogy a fejlesztéssel érintett ingatlannak per és igénymentesnek kell lennie.

Amennyiben érdekel a pályázat és szívesen dolgoznál együtt egy szakértő tanácsadó céggel, akkor vedd fel velünk a kapcsolatot, vagy töltsd ki az alábbi táblázatot.

Érdekel a pályázat? - Kérj részletes tájékoztatást!

Töltsd ki az alábbi űrlapot

Segítünk eligazodni!

Az űrlap beérkezését követően kollegánk felveszi veled a kapcsolatot. Kérjük legyél elérhető!

Az űrlap elküldésével elfogadod az adatvédelmi nyilatkozatunkban foglaltakat.

Elsőként arra kérünk, hogy add meg a személyes adataid. Olyan adatokat adj meg, amin elérhetünk!

Írd le nekünk röviden,hogy mik az elképzeléseid, terveid a pályázattal.

Kattints a "Kérem a tájékoztatást" gombra. Kollegánk hamarosan felveszi veled a kapcsolatot telefonon vagy e-mailben.

Telepítéseink

Folyamatosan bővülő

napelem karbantartási költség

Elkészült a napelemes rendszer: de vajon mennyi a napelem karbantartási költsége?!

A napelemes rendszer rengeteg előnnyel és csak minimális karbantartási feladatokkal jár. Miközben akár 20-30 éven keresztül is garantálhatja számunkra azt az energiamennyiséget, amelyre szükségünk van. Mielőtt elhatároznánk, hogy belevágunk, kiszámoljuk a bekerülési költséget, a megtérülési időt és azt is, hogy mindez megéri-e nekünk. Ahhoz, hogy tisztán lássunk, azt is érdemes kideríteni, hogy mennyibe kerül majd

Tovább olvasom »
tartószerkezet

Kerülhet-e a napelem tartószerkezet a talajra?

A napelemes rendszer számos kedvező hatásának köszönhetően egyre növekvő népszerűségre tesz szert. Mielőtt azonban bárki is belevágna, érdemes kicsit közelebbről megismerkedni a szisztémával, illetve azzal, hogy mitől függ, hogy a napelem tartószerkezet a talajra vagy a tetőre telepítve optimálisabb.   A környezet védelme, a nulla forintos villanyszámla, az ingatlan energetikai fejlesztése és így értékének növelése

Tovább olvasom »
hibrid rendszer

Az indiai hibrid projekt és ami mögötte van

Az Azure Power 150 MW-os hibrid projektet indít az 1,2 GW-os SECI program részeként   Az indiai független energiatermelő (IPP) Azure Power megkapta az odaítélésről szóló levelet (LOA) első 150 MW-os államközi átviteli rendszerrel összekapcsolt (ISTS) szél- és napenergia hibrid projektjéért az Indiai Solar Energy Corporation (SECI) társasággal.   A projekthez 50 MW szél- és

Tovább olvasom »
vékonyréteg-napelem

Új vékonyréteg-napelem gyár épül Olaszországban

44 millió USD-t ítéltek a Midsummernek az olaszországi vékonyréteg-gyár terveinek támogatására   A svéd vékonyréteg-napelem gyártó Midsummer nagyjából 38 millió euró (44 millió USD) értékű pénzügyi ösztönzőket kap egy 50 MW-os gyár felépítéséhez az olaszországi Bariban.   Az olasz hatóságok október 30-án megerősítették, hogy az ösztönzőket támogatások, valamint kedvezményes kölcsönök formájában biztosítják. Melyek a teljes

Tovább olvasom »

Scroll to Top