JA Solar

Kínai formatervezés

PERC technológia

Félcellás modul

A történet

A JA Solar, teljes nevén JingAo Solar Co. Ltd. 2005-ben lett alapítva Shanghaiban. Fő termékeik a monokristályos és multikristályos napelemek, melyeket Kínán kívül értékesítenek még Németországban, Svédországban, Spanyolországban, Dél-Koreában és az Egyesült Államokban.

Egy 2018-as egyesség alapján, melyet a Manitu Solarral kötöttek megnyílta az út a JA Solar számára Nyugat-Európa felé is.

MINŐSÉG

Fokozottan magasabb kimeneti teljesítmény jellemező a JA Solar napelem modulokra

KUTATÁS & FEJLESZTÉS

Kisebb ellenállási veszteség és leárnyékolási probléma, mely magasabb működési élettartamot tesz lehetővé

TECHNOLÓGIA

Napelem moduljait jobb mechanikai terhelhetőség jellemzi

Gazdaságosság

Alacsonyabb LCOE jellemző a JA Solar napelemeire, azaz kevesebb az élettartamra vonatkoztatott fajlagos energiaköltség

Napelem kínálata

JAM60S20 365-390/MR

A modulgyártó által nyújtott napelemek jellemzően félcellás modulokból épülnek fel, mely magasabb kimeneti teljesítményt és kisebb leárnyékolásból fakadó energia kiesést eredményez.

Ezzel a fejlesztéssel nagymértékben kiküszöbölhető a hotspotok, azaz a forró pontok kialakulása a napelem felületén, mellyel megnövelhető a napelem élethossza is.

További specifikációkért tekintsd meg a napelem adatlapját, ahonnan számos további műszaki paramétert ismerhetsz meg a JA Solar paneljéről.

Világszínvonalban is kiemelkedő

A modulgyártó cég a világversenyben is kiemelkedő teljesítményt mutat már jó pár éve. 2019-ben a ranglétra 2. helyét szerezte meg magának az értékesítési számok alapján, ami egy kisebb 2020-as visszaesés után a 3. helyre módosult. A PV Tech 2021-es előrejelzései szerint a JA Solar stabilan képes majd megtartani ezt az előkelő helyet a világ napelemgyártó nagyvállalatai között.

A JA Solar sikerének titka

A kiemelkedő értékesítési és gyártási kapacitás hátterében a JA Solartól már megszokott és elvárt magas minőség áll, mely páratlan mód megkülönbözteti a  moduljait a piacon fellelhető többi paneltől. Érdekesség, hogy termékfejlesztés területén nem jeleskedik túl jól a gyártó, azonban a piac újításait a legtöbb esetben kiválóan képes hasznosítani. Vegyük például az alacsony LCOE-érték hasznosítását, mely magyarra fordítva az “élettartamra vonatkoztatott fajlagos energiaköltséget” jelenti. Amennyiben ez az érték minél alacsonyabb, azaz kevesebbet kell fizetni az energiáért, a rendszer annál hatékonyabbnak tekinthető.

Sok gyártó esik abba a hibába, hogy kiemelkedő minőségű termékeit kiemelkedően magas áron is bocsájtja áruba, azonban a JA Solar napelem paneljeinek ára mégsem emelkedtek a csillagos égig, hanem megmaradtak a megvehető kategóriában. 

Kiemelkedő minőség = széleskörű tanúsítások

  • ISO 14001: 2015 környezetirányítási rendszerek
  • ISO 9001: 2015 minőségirányítási rendszerek
  • ISO 45001: 2018 munkahelyi biztonsági és egészségvédelmi rendszerek
  • IEC TS 62941: 2016 Földi telepítésű fotelektromos (PV) modulok 
  • IEC 61215, UL 61215, IEC 61730, UL 61730

Díjak és elismerések

A minőség bizonyítékai

Szeretnéd JA Solar napelemmel nullázni a villanyszámlád?

Beszéljünk a garanciáról

Ha valóban megbízható napelemet keresel a JA Solar napelem megfelelő megoldás lehet, mivel névleges teljesítményét tekintve az első évet követően a panel teljesítményének mindössze 0,55%-át veszíti évente.

A gyártó a termékre 12 év garanciát ad. A teljesítmény garancia szerint pedig 25 év után a panel teljesítménye nagyjából 84,5%-ot fog produkálni.

a1 solar- JA Solar garancia
Teljesítmény alakulása

Közel 1000 napelemes rendszert telepítettünk

Ha szeretnéd megtudni, hogy mennyibe kerülne elfelejteni a villanyszámlád kérd tájékoztató ajánlatunkat a gombra kattintva.

Közte számosat JA Solar paneljei közül, így biztosak vagyunk benne, hogy Számodra is megtaláljuk a legmegfelelőbb rendszert.

Scroll to Top