Karbonsemleges működés

Felméréseink, telepítéseink és napi irodai munkák során is figyelünk rá, hogy minél kisebb legyen a CO2 kibocsátásunk.

A légkörbe jutott gázt pedig faültetéssel kompenzáljuk.

Mi a baj a CO2-vel?

Főként ez a gáz felelős a globális éghajlatváltozást okozó felmelegedésért és közvetetten a biológiai sokféleség drasztikus csökkenéséért, fajok kihalásáért. Bár a klímaszkeptikusok tagadják a jelenséget, a tudományos világ elsöprő többsége egyetért vele.

Egy Budapest – Párizs repülőúttal pedig mintegy 630 kg-ot juttatunk ebből a gázból a légkörbe. Ez a mennyiség a duplája annak, mint amennyi az ENSZ szerint az egy főre eső éves CO2 kibocsátás a Föld legkevésbé fejlett 41 országában.

Nem csak a villanyszámlát nullázzuk

Napi munkák során komoly mértékben járulunk hozzá ahhoz, hogy a háztartások és a vállalkozások csökkentsék CO2 kibocsátásukat. Mégis felismerve a probléma nagyságát megvizsgáltuk az általunk okozott kibocsátás mennyiségét és a csökkentés illetve a kompenzáció lehetőségeit. Mivel az A1 Solar Kft egyik tulajdonosa az "Egy út egy fa" projekt egyik életrehívója kézenfekvő volt a megoldás.

Karöltve az "Egy út egy fa" projekttel

Az Egy út egy fa tagjai és önkéntesek csapata 2019 őszén ültettek először. Eger mellett a Nagy-Eged hegyen több, mint 300 - főként molyhos tölgy - csemete gyógyítja a korábbi tájsebet.

A projekt folytatásaként 2020.11.06-án több, mint 4.800 fa lesz ültetve a Duna-Ipoly Nemzeti Parkkal együttműködve, melyet a Nanushka International Zrt. támogat.

Az A1 Solar Kft által okozott CO2 emisszió kompenzálására pedig 2020.11.13-án fog sor kerülni a Nagy-Eged hegyen.

Rólunk

Megszelídítjük a napot!

Egy olyan rendszert alakítottunk ki, ahol ügyfeleink egyetlen helyről kapják meg az összes szolgáltatást, ami egy napelemes rendszer kialakításához szükséges.

Akár pályázati forrásról, önerős beruházásról vagy hitelről van szó biztosítjuk a tervezést, engedélyeztetést, ügyintézést és a kivitelezést egész Magyarország területén. Több, mint 700 sikeres telepítéssel és gyors reagálású ügyfélszolgálattal garantáljuk a villanyszámla nullázását.

0 +
Nyertes pályázat
0 millió Ft
Elnyert támogatás
0 +
Év tapasztalat

Legfrissebb cikkeink

Kivesézzük a napelemes rendszereket

Cikkeinkben A-tól Z-ig mindent leírunk a napelemes rendszerekről és előre megválaszoljuk a felmerülő kérdéseid.

Ha mégsem találnál választ a kérdéseidre, nyugodtan vedd fel velünk a kapcsolatot. Kollegáink szívesen segítenek!

napelem meghajtású vasút
Egyéb kategória

Napelem meghajtású vasutak- a vasút jövője

A TÜV Rheinland műszaki tanácsadó céget megbízták azzal, hogy tanulmányozza a napelemek potenciálját a németországi vasúti infrastruktúra energiaellátásában. A projekt, …

úszó napelem
Egyéb kategória

Napelemes energiatermelés haltenyésztéssel kombinálva

A kínai Zhejiang tartomány árapály-sík részén épített 550 MWp-s PV projektet csatlakoztattak a helyi elektromos hálózathoz.  Jelentette be az erőmű …

napelem és szélenergia
Egyéb kategória

A napelem és szélenergia verhetetlen ereje

Egy új kutatás kimutatta, hogy a napenergia és a szélenergia továbbra is a legolcsóbb új építésű villamosenergia-termelési lehetőség Ausztráliában. Még …

Scroll to Top