Napelem panelek

A legjobb panelek a legnagyobb teljesítményért

Szelidítsük meg a napot!

A panelek nagy tisztaságú szilícium cellákból épülnek fel szorosan egymás mellé rendezve és összekapcsolva. Hogy a környezeti hatásoknak minél jobban ellenálljon egy üveglap és egy műanyag hátlap közé laminálva kerülnek gyártásra. Típusait tekintve kristályos technológia esetén két fajta napelemet különböztetünk meg: a monokristályosat és a polikristályosat.

A két típus között a közép-európai éghajlati viszonyok mellett termelés tekintetében gyakorlatilag nem mutatható ki szignifikáns különbség.

Monokristályos panelek

Polikristályos panelek

A panelek névleges teljesítménye Watt-ban van meghatározva. A manapság elterjedt panelek teljesítménye jellemzően 270-310 Wp közötti, ahol a „p”=peak, azaz csúcs. Ehhez hozzávetőlegesen 1,6 x 1 méteres méret tartozik. A Polikristály napelem panelek 13-17%-al olcsóbbak a monokristályos paneleknél.

Technológiai partnereink

A LONGi Solar 2000. februári alapítása óta elkötelezett híve a monokristályos szilícium technológián alapuló napelem kutatás-fejlesztésének, gyártásának és világszerte történő értékesítésének, a legjobb fajlagos költségű megoldást kínálva ezzel a piacon. Mára a világ legnagyobb mono napelem cella és modul gyártója: 6,5GW-os termelésével 16%-os piaci részesedéssel bír a mono napelem gyártásban. Ezzel a világ 3. legnagyobb nemzetközi napelem beszállítója.

A LONGi Solar a monokristályos szilícium technológia egyik legnagyobb fejlesztője. Éves árbevételének rendszerint 5-7%-át költi kutatás-fejlesztésre, ezzel ezen a téren is vezető helyen áll a világ napelemgyártói között. Kutatás-fejlesztési részlege világszerte kimagaslóan sok, több mint 460 főt foglalkoztat. A vállalat több, mint 260 bejegyzett szabadalommal rendelkezik a monokristályos szilícium szelet, napelem cella és napelem modul gyártás területén.

A Suntech Power a napelemgyártó cégek nagy úttörői közé tartozik, akinek a nevével a napelemes iparág szereplői az elsők között ismerkedtek meg. A Suntech volt az, aki 2001-es megalapítását követően első kínai napelemes cégként az európai piacra lépett.

Szintén a Suntech volt az első kínai cég, aki az Egyesült Államokban napelemgyárat épített és akinek a részvényeit 2005-ben bevezették a New yorki tőzsdén. A Suntech elmúlt 17 évét a folyamatos kutatás-fejlesztés és innováció határozta meg. Nevükhöz számos rekord fűződik, a 2011-2012-ben a világon akkor legnagyobbnak számító 2,4GW-os éves termelésüktől kezdve a 2016-ban elért, piacvezető 21,31%-os PERC cella hatékonyságig.

Üveg-üveg napelemeinket 30 év termékgaranciával és 30 évre szóló 90%-os teljesítménygaranciával kínáljuk.

Az üveg-üveg napelemek elnevezése arra utal, hogy a cellákat két oldalról edzett üveg fogja közre. Az így kialakított panelek rendkívül ellenállóak, a cellák teljesítménye így hosszú távon ezzel a megoldással marad a legmagasabb. A cellák ugyanis teljesen védettek a mikrorepedésekkel szemben, amit a környezeti hatások (pl. szélterhelés) okozhatnak.

Az általunk használt Soli Tek napelemeknél 50 éves gyorsított öregedési teszt során is mindössze 6%-os teljesítmény-csökkenést mértek!

Scroll to Top