Napelem panelek

A legjobb panelek a legnagyobb teljesítményért

Szelidítsük meg a napot!

A panelek nagy tisztaságú szilícium cellákból épülnek fel szorosan egymás mellé rendezve és összekapcsolva. Hogy a környezeti hatásoknak minél jobban ellenálljon egy üveglap és egy műanyag hátlap közé laminálva kerülnek gyártásra. Típusait tekintve kristályos technológia esetén két fajta napelemet különböztetünk meg: a monokristályosat és a polikristályosat.

A két típus között a közép-európai éghajlati viszonyok mellett termelés tekintetében gyakorlatilag nem mutatható ki szignifikáns különbség.

Monokristályos panelek

Polikristályos panelek

A panelek névleges teljesítménye Watt-ban van meghatározva. A manapság elterjedt panelek teljesítménye jellemzően 300-370 Wp közötti, ahol a „p”=peak, azaz csúcs. Ehhez hozzávetőlegesen 1,6 x 1 méteres méret tartozik. A Polikristály napelem panelek 13-17%-al olcsóbbak a monokristályos paneleknél.

Technológiai partnereink

napelem kalkulátor ajánlott prémium panel

Az 1999-ben Németországban alapított QCells 2020-ra a világ 6. legnagyobb napelem panel gyártójává nőtte ki magát. A cég székhelye egy akvizíció után Szöulba, Dél-Koreába került, a technológiai és innovációs központ pedig Thalheim-ben, Németországban található. A felvásárló cégcsoport a Hanwha Dél-Korea 3. legnagyobb vállalkozása, mindössze a Samsung és az LG előzi meg.

2018-tól már a legmodernebb PERC cellás napelemeket gyártja, melyek a világ egyik legjobb hatékonyságú paneljei köszönhetően a Q.antum technológiának.

A Suntech Power a napelemgyártó cégek nagy úttörői közé tartozik, akinek a nevével a napelemes iparág szereplői az elsők között ismerkedtek meg. A Suntech volt az, aki 2001-es megalapítását követően első kínai napelemes cégként az európai piacra lépett.

Szintén a Suntech volt az első kínai cég, aki az Egyesült Államokban napelemgyárat épített és akinek a részvényeit 2005-ben bevezették a New yorki tőzsdén. A Suntech elmúlt 17 évét a folyamatos kutatás-fejlesztés és innováció határozta meg. Nevükhöz számos rekord fűződik, a 2011-2012-ben a világon akkor legnagyobbnak számító 2,4GW-os éves termelésüktől kezdve a 2016-ban elért, piacvezető 21,31%-os PERC cella hatékonyságig.

napelem kalkulátor ajánlott smart panel

Ahol árnyékhatás, több tetősík vagy eltérő tájolású tetőkre kell telepíteni a napelem paneleket ott jelenleg a 2. generációs SMART Maxim a legjobb megoldás. A Maxim egy USA-ban kifejlesztett technológia, melyet számos napelem gyártó megvásárolt és helyezett kínálatába.

Az optimalizálásban a kifejlesztett chipek egy új szintet hoztak létre. Ezeknél a napelemeknél már a cellasorok szintjén történik az optimalizálás. További előny, hogy a chipek integrálva vannak a napelemekbe így az utólagos okosításból való kockázat is eltűnt. Optimalizálás szempontjából jelenleg ez a legkorszerűbb technika a hazai piacon!

Scroll to Top