Forradalmi napelemes szabadalom- A C3 technológia

Új napelemes szabadalom a nemzetközi piacon

A Solar Inventions megkapta az Egyesült Államok szabadalmát az ezüst-költségkímélő cella-eljárásra

A napelemek új architektúrája, amely növelheti az energiatermelést és csökkentheti az ezüstköltségeket, közelebb került a kereskedelmi forgalomba hozáshoz. Mivel a technológia mögött álló vállalat szabadalmat szerzett az Egyesült Államokban.

Az egyesült államokbeli Solar Inventions nevű startup azt nyilatkozta, hogy a Configurable Current Cells vagy C3 innovációját az Egyesült Államok Szabadalmi és Védjegyhivatala szabadalmaztatta. Ami potenciálisan megnyitja az ajtót a PV-gyártók előtt.

A technológia a vállalat műszaki vezérigazgatójának és a Suniva korábbi mérnökének, Ben Damianinak a munkájából ered. Aki felfedezte, hogy több „sávot” vagy alcellát hozhat létre egyetlen waferen, ha a fémezési folyamat során minden cellát elektromosan feloszt.

„Az előnyök hasonlóak a félcellákéhoz, ami szintén a napenergia-ipar egyik jelentős trendje. De anélkül, hogy a cellákat fizikailag meg kellene bontani és újrahuzalozni” – mondta Damiani.

A Solar Inventions céget 2018-ban alapították, mielőtt 2019-ben megnyerte volna az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériumának innovatív technológiákért kiírt, American-Made Solar Prize versenyét.

A nyereményt kísérleti cellák és modulok számos iterációjának gyártására fordították. A cég szerint a C3 technológiájuk ezüstmegtakarítást mutat a monokristályos PERC, HJT, n-típusú, bifaciális, és félcellák esetében.

Az akár 12%-os ezüstmegtakarítás mellett a C3 javíthatja a cellák és a modulok teljesítményét is. Mondta a Solar Inventions, hozzátéve, hogy ezek a cellák és modulok a már létező PV-gyártósorokon is előállíthatók, új berendezések vagy anyagok nélkül.

A Solar Inventions az Egyesült Államok szabadalmának érvénybe léptetése után számos országban kívánja véglegesíteni a C3 szabadalmakat. Amelyek állításuk szerint együttesen a globális napenergia-piac 90%-át teszik ki.

„Ez a szabadalom megnyitja előttünk a lehetőséget, hogy közös vállalkozásokat hozzunk létre kulcsfontosságú partnerekkel olyan területeken, ahol nagyméretű cella- és modulgyártók működnek. Mint például India, Kína, Délkelet-Ázsia, az EU és az Egyesült Államok. Már megkezdtük a megbeszéléseket a potenciális partnerekkel ezekben a régiókban” – mondta Bill Nussey vezérigazgató.

Ha téged is érdekelnek a nemzetközi napelemes piac fejlesztései, akkor nézz körbe korábbi blogbejegyzéseink között.

 

Forrás: https://www.pv-tech.org/solar-inventions-receives-us-patent-for-silver-cost-saving-cell-process/