Vállalati napelem

Vállalati költségoptimalizálás

55-70% támogatási intenzitású pályázatokból

Miért éri meg egy napelemes rendszer kiépítése?

Elérhető napelemes pályázatok vállalkozásoknak

Hamarosan újra pályázható a GINOP-4.1.4-19 nagyobb fogyasztók és komplex felújítást tervezők számára. A VINOP-1.2.1-21 felhívásban pedig várhatóan az új építésű ingatlanokra is telepíthető lesz napelemes rendszer.

Hamarosan

GINOP PLUSZ-1.2.1-21

Budapesti és Pest megyei cégek számára is elérhető pályázat

Támogathatók a vállalkozások amelyek:

Az igényelhető támogatási összeg minimum 10 maximum 629,3 millió forint. A pályázatban a napelemes rendszer mellett egyéb beruházások is támogathatók:

A támogatás 100% előleg mellett vehető igénybe. Mértéke 35-70%, mely feltételesen visszatérítendő támogatás. Maximális összegét a legutóbbi teljes lezárt üzleti év létszáma és árbevétele határozza meg. 5-9 fő között személyenként 11 millió forint igényelhető, 10-49 főig további 5 millió forint és 50-249 főig 3 millió forint igényelhető. A napelemes rendszer tervezhető méretét a vállalkozás számlával igazolható villamos fogyasztása határozza meg. A napelemes rendszer kizárólag az épület tetőszerkezetére telepíthető. A fejlesztésnek 24 hónapon belül meg kell valósulnia.

ÚJRANYITVA

GINOP-4.1.4-19

Pest megyén kívüli cégek számára elérhető.

Támogathatók a vállalkozások amelyek:

Az igényelhető támogatási összeg minimum 1,6 maximum 100 millió forint. A telepíthető napelemes rendszer mérete 8 kWp feletti ha csak napelemes fejlesztés történik. Ez a felhívás lehetőséget biztosít komplex épületenergetikai fejlesztésekre is, ekkor azonban szigorúbb kritériumoknak és fejlesztési céloknak kell megfelelni, mint csak napelemes fejlesztés esetén. A támogatás mértéke 55%.

A napelemes rendszer tervezhető méretét ebben az esetben is az épület villamos fogyasztása határozza meg, azonban itt szakértő energetikus kell meghatározza a fogyasztást. A napelemes rendszer kizárólag az épület tetőszerkezetére telepíthető.

A pályázat benyújtásának határideje 2021.06.30. A beépítendő kapacitás maximális mértékének meghatározása nagy körültekintést igényel. Egyrészt figyelemmel kell lenni az épület negyedórás fogyasztási adataira, másrészt a pályázati pontszámokra végül pedig a vállalandó indikátorokra.

Mindenképp javasoljuk szakértő tanácsadó bevonását az esetleges túlvállalások és a jövőbeni pénzvisszafizetés elkerülése érdekében.

Megéri minket választani a pályázatíráshoz is

Összeszokott pályázatírói csapatunk, tapasztalt energetikusaink és kivitelezési szakembereink a garanciák arra, hogy minden a lehető leggördülékenyebben menjen.

0 +
Benyújtott energetikai pályázat
0 +
Sikeresen lezárt energetikai pályázat
0 +
Benyújtott GINOP-4.1.3-19 pályázat
0 +
Nyertes GINOP-4.1.3-19 pályázat

Nem állsz még készen?

Töltsd ki az alábbi űrlapot és konzultálj egy szakértőnkkel teljesen ingyenesen.

Az űrlap elküldésével elfogadod az adatvédelmi nyilatkozatunkban foglaltakat.

Scroll to Top