Hatékony energiatárolás Sunways akkumulátorokkal

A napenergia hasznosítása ma már nem csak egy fenntartható alternatíva, hanem egy energia- és költséghatékony megoldás is lehet otthonainkban és vállalkozásainkban. A Sunways neve pedig garancia a minőségre és a hosszú élettartamra, hiszen 30 éves német technológiai tapasztalat áll mögöttük.

A Sunways akkumulátorok a napenergia tárolás terén hozzák el a következő szintet. 98,2%-os hatásfokuk révén a kinyert napenergia még hatékonyabban hasznosul, hozzájárulva a fenntarthatóbb energiafelhasználáshoz mind otthonokban, mind vállalkozásokban. Azonban a Sunways nem csak hatásfokban, de installációs területen is kiemelkedik a piacon.

Az úgynevezett „Stackkelhető” kialakításuknak köszönhetően az installáció során nincs szükség bonyolult kábelezésre. A modulokat egyszerűen egymásra helyezve tudjuk összekötni, hiszen a csatlakozók minden elem alján megtalálhatóak. A Plug-and-Play megközelítésnek köszönhetően pedig az eszköz azonnal felismeri a csatlakoztatott elemeket, minimális beállítás után már használható is.

Az akkumulátorok rendkívül modulárisak. Egy talp modul, több tároló modul és egy vezérlőmodul alkotja őket. A vezérlőmodulon találhatók a csatlakozási pontok, biztosítékok és vezérlőgombok. Fontos megjegyezni, hogy a vezérlőmodul egyben az első tárolómodul is.

A Sunways jelenlegi inverter sorozatához az STE-BS jelű akkumulátorok csatlakoztathatók, lehetővé téve 7,68 és 20,48 kWh közötti tárolókapacitás kiépítését. Egyetlen energiatároló modul kapacitása 2,56 kWh.

Az akkumulátorok nagy előnye, hogy 3x25A névleges töltő és kisütő áramukkal képesek akár 200%-os terhelést is biztosítani 60 másodpercig. Ez ideális nagyobb indítóáramú fogyasztók esetén vagy hirtelen energiaigények kielégítéséhez. Gyorstöltést is támogatnak, tehát megfelelő bejövő teljesítmény esetén akár 1 óra alatt is teljesen feltölthetők.

A Sunways akkumulátorok a High Voltage irányvonalat képviselik, nagyobb feszültséggel és kisebb árammal dolgoznak, ami hatékonyabb technológiát kínál az akkumulátorok terén.

Az akkumulátorok IP54 védelmi fokozattal rendelkeznek, tehát por és vízpermet ellen teljes mértékben védettek. Fontos azonban, hogy komolyabb eső vagy direkt vízsugár esetén ne legyenek kitéve. Ezért beltéri elhelyezést javasolnak, ahol a páratartalom és hőmérséklet sem befolyásolja a hatásfokukat.

A Sunways ESS támogatja a UPS módot, garantálva a folyamatos energiaellátást kritikus helyzetekben is. Ha a szolgáltatói hálózathoz nem vagyunk csatlakozva, teljes szigetüzemben is használhatók.

A Sunways inverterhez tartozó akkumulátoroknak 6000 teljes kisütési ciklus a garanciális élettartama, ami 10-15 éves időtartamnak felel meg, használati szokásoktól függően. Az A1 Solar Kft. a Sunways termékek kizárólagos magyarországi forgalmazója.

A Sunways akkumulátorok és inverterek használata egy összehangolt ökoszisztémát eredményez, ahol az eszközök tökéletesen illeszkednek egymáshoz, garantálva a hatékony működést és megszüntetve a kompatibilitási problémákat. Ha a napenergia tárolásban gondolkodunk, a Sunways biztos választás.