Egyszerű és hatékony – Sunways portál

A Sunways portál egy könnyen használható alkalmazás, amely elérhető iOS, Android és böngészős platformokon is. Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan tölthetjük le az appot, és hogyan csatlakoztathatjuk eszközeinket a saját wifi hálózatukhoz.

Letöltés és wifire rakás

Az applikáció letöltése után egyszerűen regisztráljunk egy fiókot, és már indulhat is a munka. Az app angol nyelven érhető el, de a felhasználóbarát felület miatt könnyen kezelhető.

Az eszközünket csatlakoztatnunk kell az inverter saját wifijéhez, aminek a neve „Sunways -Wifi”, a wifi szó egy számsorral. Ezután egy felugró ablakban megjelenik a Sunways wifi asszisztens, ami bekéri az SSID-ját és jelszavát a hálózatnak, amelyhez csatlakoztatni szeretnénk az eszközt. Miután megadjuk ezeket az információkat, az inverter máris csatlakozik a hálózathoz.

Ha esetleg a telefonunk nem találná meg az eszköz wifijét, ellenőrizzük, hogy az inverter wifi kommunikációja engedélyezve van-e. Ezeket a lépéseket természetesen nem kell fejből tudnunk, hiszen az inverter dobozában egy képekkel illusztrált útmutató is található, amely minden szükséges információt tartalmaz.

Plant létrehozás, felparaméterezés, ügyfél fiók

Miután az inverter már csatlakozik a wifi hálózathoz, bárhol elvégezhetjük az erőmű vagy Plant létrehozását és inicializálását, ahol van internetkapcsolat. A webes vagy mobilos felület Plant Management menüjében a + jelre kattintva hozzáadhatjuk erőművet. Ezután megadjuk az inverterünk széria számát és ellenőrzőkódját, valamint nevet adunk a Plantnek. A beállítás varázsló egyszerű lépésekben végigvezet az inverter konfigurálásán, lehetőséget adva számos beállítás módosítására.

A varázslóban megadhatjuk a telepítés földrajzi helyét, az áram árát forintban, a rendszer méretét, a csatlakozó akku paramétereit, és akár fényképet is csatolhatunk a helyszínről. Emellett a tulajdonos email címének megadásával a rendszer automatikusan létrehoz egy felhasználói fiókot a monitoringhoz.

Monitoring

Az applikáció belépése után egy modern, letisztult felület tárul elénk. A menüsávban láthatók az Overview, Plants, Management és Data Query menük.

Az Overview menü összefoglaló információkat nyújt az általunk telepített összes Planttel kapcsolatban. Itt láthatjuk a termelést, esetleges hibákat, valamint azt, hogy mennyi CO2 kibocsátást spóroltunk meg a napelemes energiatermeléssel.

A Plants menüben listázva láthatjuk a rendszereinket, és keresési lehetőségünk is van közöttük. Rájuk kattintva pedig részletes adatokhoz juthatunk, például napelemes termelés, fogyasztás vagy akkumulátor töltés tekintetében.

A Management menü lehetővé teszi bármilyen beállítás módosítását távolról, és különböző jogosultságokat is állíthatunk be.

A Data Query menüben könnyen lekérhetünk üzemadatokat, amik jól használhatók elemzések során.

Összegzés

A Sunways Portál egy megbízható és felhasználóbarát alkalmazás, amely könnyíti meg a Sunways inverterek beüzemelését és monitoringját. A gyors, stabil és ergonomikus felülettel mindenki könnyen boldogulhat, akár kezdőként is. Ne habozzunk kipróbálni, és élvezzük a napenergia előnyeit!