Felkészülni, napenergia-tároló érkezik az Amazontól

 Az Amazon kilenc megújulóenergia-projektbe fektet be, köztük a vállalat első napenergia-tárolójába

 

Az Amazon bejelentette terveit kilenc új ipari méretű nap- illetve szélenergia projektre, illetve egy napenergia-tároló építésére. Ezek megvalósítása az USA-ban, Kanadában, Spanyolországban, Svédországban és az Egyesült Királyságban várhatóak. Az Amazon jó úton halad ahhoz, hogy a vállalat összes tevékenységét megújuló energiából tudja működtetni 2025-re.

A vállalat jelenleg 206 megújulóenergia-projekttel rendelkezik. Ide sorolható 71 ipari méretű nap- illetve szélerőmű és 137 az üzleteiken és különböző épületeiken elhelyezett PV tető. Az előbbiek működésbe helyezése után 8.5 GW kapacitást fognak termelni a vállalati irodák, Whole Foods Market üzletek, és Amazon Web Services (AWS) adatközpontok számára. Azonban beszéljünk most a napenergia-tároló kiépítéséről.

Napenergia-tároló, hol és mikor?

A kilenc projekt között van az Amazon első szolár plusz tároló létesítménye is, azaz egy jelentős napenergia-tároló kiépítse. A kaliforniai Imperial-völgyben építésre kerülő installáció egy 100 MW-os PV erőművet is magában foglal majd a 70 MW-os energiatároló mellett. Ez a vállalat szerint lehetővé teszi majd, hogy segítsen fenntartani a kaliforniai hálózat megbízhatóságát és rugalmasságát.

Az új napenergia létesítmények között van még egy 400 MW-os terv Ohio-ban, 170 MW a spanyolországi Extremadura és Andalucía régiókban, illetve a vállalat eső kanadai projektje, egy 80 MW-os PV erőmű Alberta tartományban.

A befektetések részét képezik az Amazon The Climate Pledge melletti kötelezettségvállalásának, amely kezdeményezésnek a vállalat társalapítója. Célja pedig hogy felszólítsa aláíróit a nettó nulla kibocsátás 2040-ig – 10 évvel a párizsi megállapodásban foglaltak előtt – való eléréséhez. Jelenleg 53 aláíró létezik, köztük az IBM, az Unilever, a Siemens, és a Microsoft.

Megújuló energiában az élen

Abigail Ross Hopper, a Solar Energy Industries Association (SEIA) vezérigazgatója azt nyilatkozta, hogy az olyan vállalatok, mint az Amazon “ismerik azt az értéket” amelyet a napenergia nyújtani tud a vállalkozásaiknak. “A Wall Street, a vásárlók és nemzetközi vállalatok mind figyelemmel kísérik azt hogy mit tesznek az amerikai vállalatok a klímaváltozással kapcsolatban, és ez a fajta vezetés jelentős hatással lehet a klímaválságra”- mondta Hopper.

A legújabb zöld energia kiépítésére vonatkozó terveket hónapokkal megelőzően, az Amazon 26 nap- és szélenergia projektbe fektetett be olyan piacokon mint Ausztrália, Franciaország, Németország, Olaszország, illetve Dél-Afrika. Azóta a vállalat támogatta 62 MW kapacitású mozgatható napelemes tömb kiépítését is Szingapúrban, melyet a Sunseap Group fog kifejleszteni.

A jelentős napenergia-tároló kiépítések folytatódnak!

Az Amazon jelenlegi állítása szerint globálisan a legnagyobb vállalati vásárló a megújuló energia területén. A Renewable Energy Buyers Alliance új kutatása felfedte hogy az Egyesült Államok messze  legjelentősebb villamosenergia-vásárlója volt a vállalat a tavalyi évben, 3 163 MW-tal. Őket a Google követte 1 040 MW beszerzésével, majd a Verizon távközlési társaság 840 MW-tal.

Amennyiben érdekelnek az ilyen és ehhez hasonló piaci előrejelzések olvass bele korábbi cikkeinkbe is.

Forrás: https://www.pv-tech.org/amazon-invests-in-nine-renewables-projects-including-companys-first-solar-storage-facility/

Scroll to Top
A kosarad
  • A kosarad üres.