Chile több mint 750MW-os napelem projektjéről

A Mytilineos görög megújulóenergia-fejlesztő cég több mint 750 MW napelemet fejleszt Chilében, amelyből közel 600 MW előrehaladt stádiumban van, árulja el a PV Tech.

A fejlesztő összehangolt lépéseket hajtott végre Chile napenergia-piacán, és egy 588 MW-os előrehaladt pipeline-ra (csővezetékre) tett szert a latin-amerikai országban, valamint egy további 165 MW-os pipeline-nal is rendelkeznek, melyre egyelőre a korai szakaszban lévőként tekintenek – mondta el a helyzetet ismerő forrás a PV Technek.

A kiforrott projektek Chile Arica-Parinacota (109MW), Antofagasta (228MW), Atacama (165MW) és Coquimbo (86MW) régiókban találhatók. A portfólió megépítése után a Mytilineos megújuló energiaforrásokkal és tárolási fejlesztésekkel foglalkozó üzletága (RSD) felügyeli majd annak működését és karbantartását.

Nemsokára várhatóan további részletek fognak megjelenni, azonban a PV Tech úgy tudja, hogy a 109 MW-os Arica-Parinacota projekt építése már megkezdődött, és a fennmaradó három projekt építése is megkezdődik még 2022 vége előtt.

A pipeline kereskedelmi működése várhatóan 2023 és 2024 között kezdődik majd meg.

Eközben a vállalat már lépéseket tett a napelemes projektekből származó bevételek biztosítására, és aláírt egy 1,1 TWh-s, 10 éves villamosenergia-vásárlási szerződést (PPA) egy nyilvánosságra nem hozott közművel.

A fejlesztő lépéseket tett annak érdekében is, hogy biztosítsa napelem-modul ellátását, egy fedezeti stratégiát alkalmazva, miután a tavalyi évben elhalasztott projektek miatt felgyorsította a telepítési ütemtervet.

Forrás: https://www.pv-tech.org/mytilineos-developing-750mw-of-solar-pv-in-chile-nearly-600mw-is-at-a-mature-stage/

Napenergia Plusz Program pályázata pozitív elbírálást kapott?

Hozzon ki minél többet a lehetőségből!