Az Enfinity Global támogatást biztosított 70 MW japán naperőműhöz

A megújulóenergia-fejlesztő és fenntarthatósági szolgáltatásokkal foglalkozó Enfinity Global 29 milliárd ¥ (242 millió USD) hosszú távú finanszírozást biztosított három, nemrégiben elkészült, közüzemi méretű, összesen 70 MW napelem-erőműhöz Japánban.

Az erőművekkel 18 évre szerződtek az átvételi tarifa (FIT) program keretében. A kezdeti főszervező és egyedüli könyvelő a Nomura globális pénzintézet volt, míg a japán kereskedelmi finanszírozó, az Aozora Bank volt a vezető lebonyolító.

Az Enfinity még februárban egy 250 MW-os napelem portfóliót vásárolt Japánban 1 milliárd dollárért, amely három már működő, nagyméretű, 70 MW kumulatív kapacitású naperőművet és öt építés alatt álló, 180 MW kumulatív kapacitású projektet tartalmazott.

„Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy támogassuk Japánnak azt az ambiciózus tervét, hogy 2050-re elérje a szén-dioxid-semlegességet” – mondta Carlos Domenech, az Enfinity Global vezérigazgatója. „Hálásak vagyunk finanszírozó partnereink, a Nomura és az Aozora Bank által tanúsított bizalomért.”

Ha az eredeti tervek szerint sikerül haladni a fejlesztéssel, Japán 2025-re az RTS Corporation szerint 111 GW kiépített napenergiával fog rendelkezni, amely 2030-ra 154 GW-ra emelkedik. A „gyorsított forgatókönyv” szerint azonban az ország már 2025-re elérheti a 115 GW kiépített napelemet, és 2030-ra meghaladhatja a 180 GW-ot.

A japán kormány tavaly októberben hagyta jóvá azt a tervet, amely szerint 2030-ra 36-38%-ra emelik a megújuló energiára vonatkozó nemzeti célt a villamosenergia-termelésben.

A PV Tech Premium mélyebben is foglalkozik Japán nagyobb napenergia-projekt fejlesztéseinek sajátosságaival, mialatt az ország realizálja szén-dioxid-mentesítésre való törekvéseit.

 

Forrás: https://www.pv-tech.org/enfinity-global-secures-us242-million-for-70mw-of-solar-pv-in-japan/

 

Napenergia Plusz Program pályázata pozitív elbírálást kapott?

Hozzon ki minél többet a lehetőségből!