Milyen napelem pályázat érhető el magánszemélyeknek?

Ebben a cikkben áttekintjük a napelem pályázat lehetőségeit magánszemélyeknek. A napelemes rendszerek komoly energetikai fejlesztést jelentenek, akár otthonokról, akár vállalatokról van szó. Manapság egész egyszerűen nem lehet kérdés, hogy érdemes-e egy ilyen beruházásnak nekiindulni, ugyanakkor fontos tisztában lenni azzal is, hogy jelentősebb összegek befektetését kívánja meg attól, aki elhatározza, hogy meglépi ezt a lehetőséget, és korszerűsíti ingatlanát.

Éppen ezért egyáltalán nem mindegy, hogy mekkora részét kell saját zsebből finanszírozni a rendszer létrehozásának, s mekkora részét fedezhetjük állami támogatások igénybevételével.

 

A napelemes rendszerek előnyei

Amikor napelem telepítésén gondolkodunk, nyilvánvalóan átgondoljuk, hogy milyen előnyökkel jár ez számunkra, illetve a családunk számára. Abban egészen biztosak lehetünk, az egyre szaporodó lakossági napelemeket látva, hogy megéri befektetni a pénzünket, de lássuk a konkrét érveket is emellett!

Az egyik alapvető gondolat ezzel kapcsolatban az, hogy jelentős lépésnek számít a környezetvédelem szempontjából. Napjainkban már egészen konkrétan érezhetjük a bőrünkön, hogy a klímaváltozás nem csupán rémmese, hanem maga a valóság. Ennek egyik jele az, hogy egyre forróbbá válnak a nyarak. Ehhez kapcsolódóan azonnal megemlíthetjük azt az előnyét a napelemek telepítésének, hogy a nyaranta használt ventilátoraink és klímaberendezéseink sokkal kevésbé, illetve ideális esetben egyáltalán nem terhelik meg a családi kasszát. Hogyan lehetséges ez?

A kérdés megválaszolásával rögtön el is érkeztünk a következő érvünkhöz, a napelemes rendszerrel elérhető nulla forintos villanyszámlához. Ez egyértelműen a napelem mellett szóló érvek egyik legnyomósabbika. Hát még akkor mennyire igaz ez, ha belegondolunk abba, hogy milyen mértékben kiszámíthatatlanokká válnak az energiaárak. Sajnos ez a tendencia várhatóan csak erősödni fog. 

A napelemes rendszer ráadásul nemcsak energetikai szempontból fontos fejlesztés, hanem mint ilyen, gyakorlatilag azonnal képes emelni ingatlanunk értékét, sőt, az eladhatóságát is, ami szintén nem elhanyagolható szempont. Ha pedig szeretnénk, például elektromos fűtésre is átállhatunk, hogy ne függjünk többé a gázszolgáltatóktól sem. Amennyiben pedig az is felmerült, hogy a jövőben elektromos gépjárműre váltanánk a jelenlegit, azonnal egy újabb érvvel gyarapodhatunk.

 

Milyen napelem pályázatok léteznek magánszemélyeknek?

Nálunk, az A1Solar komplex szolgáltatásában elérhető az a lehetőség, hogy levesszük a válladról az ezzel kapcsolatos terheket, s a pályázat benyújtásától kezdve, a tervezésen és engedélyeztetésen át, minden egyes feladatot magunkra vállalunk, nem is beszélve arról, hogy a szakszerű kivitelezést is elvégezzük.

Természetes, hogy az elérhető lehetőségek állandóan változnak, ahogy az sem mindegy, hogy ki jogosult azok igénybevételére. Mi naprakészen tartjuk az információkat erre vonatkozólag is, így egészen biztos lehetsz abban, hogy nem maradsz le egyetlen elérhető opcióról sem.

 

Milyen támogatás érhető el pillanatnyilag?

A jelenleg elérhető otthonfelújítási támogatásról is részletes tájékoztatást kaphatsz nálunk, s ennek igénybevételével jelentős mértékben csökkenthetőek az anyagi terhek, amelyek egyébként egy ilyen komoly rendszer kiépítése kapcsán felmerülnek. 

Az az egy biztos, hogy a napelemes rendszer a jövő útja, így gyakorlatilag nem lehet kérdés az, hogy megéri-e az anyagi befektetést. Fejleszd te is az otthonodat, s ruházz be olyan befektetésbe, amely valóban maximálisan megéri az árát!