Napelemes energiatermelés haltenyésztéssel kombinálva

A kínai Zhejiang tartomány árapály-sík részén épített 550 MWp-s PV projektet csatlakoztattak a helyi elektromos hálózathoz.  Jelentette be az erőmű mögött álló vállalat.

Az Astronergy/Chint Solar szerint a napelemes energiatermelés haltenyésztéssel kombináló partközeli létesítmény a legnagyobb ilyen jellegű létesítmény Ázsiában.

A projektről

A „Wenzhou Taihan 550 MW-os akvakultúra-PV komplementer napelem-erőműnek” nevezett projektben 1 396 000 Chint ASTRO 450 Wp mono-szilícium modul található. Amelyek évente körülbelül 650 GWh-t termelnek.

Azzal, hogy az erőmű a hónap elején megkezdte kereskedelmi működését, a Wenzhou villamosenergia-hálózat tiszta energiatermelési kapacitása körülbelül 26%-kal nőtt. A  Chint szerint.

Amellett, hogy elektromos átviteli és elosztó berendezéseket szállít az üzem számára, az Astronergy/Chint Solar egyben üzemeltetési és karbantartási szolgáltató is lesz.

Napelemes energiatermelés haltenyésztéssel, irány a tenger

A vállalat felhívta a figyelmet a napenergia-projektek tengeren való építésében rejlő lehetőségekre, annak érdekében hogy kihasználják a rendelkezésre álló helyet, miközben továbbra is lehetővé teszik az akvakultúrát. Úgy ahogy a mezőgazdaságban is sikeresen lehet alkalmazni a napelemes rendszerek adta lehetőségeket.

A vízfelszínen lebegő napenergia-projektek alkalmazása Ázsia nagy népsűrűségű részein egyre növekszik. Tajvanban tavaly fejeződött be egy figyelemre méltó projekt a Chenya Energy fejlesztő cégnél, a sziget legsűrűbben lakott területén. A 181 MWp kapacitású erőmű kikötőkerethez rögzített modulokkal és betonhorgonyokkal biztosított úszóelemekkel rendelkezik, és a létesítmény apály idején a tengerfenéken ül, míg a vízszint emelkedése esetén lebeg.

A lebegő fotovoltaikus telepítést Kínában az a kormánypolitika lendítette fel, amely előmozdította az erőművek építését is a szénbányák talajsüllyedt területein.

Amennyiben szeretnél hasonló érdekes témakörökről olvasni, nézz körbe korábbi blogbejegyzéseink között is

Forrás: https://www.pv-tech.org/chinese-firm-completes-550mwp-solar-project-at-tidal-flat-area/

Napenergia Plusz Program pályázata pozitív elbírálást kapott?

Hozzon ki minél többet a lehetőségből!