Uniós lakossági energiahatékonysági pályázat változása 2021-ben!

Új év, új napelemes lehetőségek a lakossági energiahatékonysági pályázatok tekintetében! Ugyanakkor a régebbiekről sem szabad megfeledkezni! Merthogy január 8-ával a „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” elnevezésű MFB pályázat módosul. Tavaly ősz végén rengetegen megrohamozták a pályázatot, miután a csökkenő finanszírozási keretről számoltak be a kiírók, és melyet végül november végén kerethiány miatt fel is függesztettek.

Összefoglaljuk, hogy mi minden változott és kire mi vonatkozik a lakossági energiahatékonysági pályázat függvényében! Továbbá mindenkinek szívesen segítünk, amennyiben napelemes kivitelezési, tervezési, vagy pályázati, esetlegesen hitelügyintézési kérdéseivel minket keres meg.

Mi módosul január 8-án?

A GINOP-8.4.1/A-17 számú MFB hitelprogram, vagyis a „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” módosul, méghozzá több pontban. Tehát akik, még tavaly beadták a pályázatukat, idén bizony fontos, hogy képben legyenek az aktuális elvárásokkal.

Egyik lényeges elem, amit mindenképp figyelembe kell venni a hiteligényléssel kapcsolatos követelményekről, dokumentációkról szól. Módosul a biztosításokra, adóstársakra, KHR-ellenőrzésekre vonatkozó, valamint az online ügyintézési rendszerekre kiterjedő rész is, illetve más egyéb mellékletek is.

Még kérdés, hogy mindenki elnyerheti-e a lakossági energiahatékonysági pályázatot

Az MFB által lebonyolított lakossági energiahatékonysági pályázat már novemberben elérte a 76 milliárdos keret közeli értéket, ezért is függesztették fel, vagyis lényegében szüntették meg a pályázatot november 6-i dátummal, melyet november 2-án jelentettek be. Ebben a 3 napban még rengeteg pályázat érkezett be, ami valószínűsíti, hogy az amúgy is keretközeli kimerülésen felül jelentős összeget igényelt a lakosság pluszban.

Egyelőre még nem biztos, hogy mindenki megkapja a támogatási összeget azok közül, akik jogosan, hiánytalanul ugyan, de az utolsó pillanatban jelentkeztek.

Mi mindenben tudunk segíteni neked?

Ha valamelyik napelemmel foglalkozó pályázat érdekel, vagy szeretnéd kideríteni, milyen kedvezményeket zsebelhetnél be, ha felújításra adod a fejed, akkor érdemes első körben röviden konzultálnod velünk, árajánlatot bekérni.

Amennyiben ezzel elégedett vagy, a pontos tervezést és előírásoknak megfelelő garanciás kivitelezést is ránk bízhatod. Fordulj az A1 Solar-hoz , ahol a napelemes rendszerek kiválasztásától kezdve egészen a kulcsrakész átadásig mindenben egy társaságra támaszkodhatsz.

Ezzel időt, energiát, pénzt és egyéb váratlan meglepetéseket is megspórolhatsz magadnak. Keress minket bátran!