Tanyapályázat- tudnivalók és érdekességek

Akár 4 millió forint támogatás napelemes rendszerekre!

Egy olyan pályázati lehetőséget vázolunk most fel, amit talán kevesebben vehetnek igénybe, mégis remek lehetőség azoknak, akik megfelelnek a feltételeknek. Ha saját tanyádon élsz életvitelszerűen, akkor mindenképp érdemes tovább olvasnod a tanyapályázatról készült cikkünket!

Különösen, hogy a covid negatív életminőségbeli hatásai miatt sok városi költözött, vagy készül mostanában a természet lágy ölére költözni. Az sem elhanyagolható, hogy a városban lakók, maradók is frissebb levegőért, tisztább környezetért küzdenek, vagy legalábbis álmodoznak róla.

Mi mindenkit arra ösztönzünk, hogy ha teheti ragadja meg a lehetőséget, és lépjen a tettek mezejére a megújuló energiaforrások, a szelektív hulladékgyűjtés, vagy épp a pazarlás megfékezése irányában. Hisz sok kicsi sokra megy alapon, a 2020-as évben a gazdasági visszaesés és munkanélküliség ellenére is jelentősen nőtt azok száma, akik a jövőjükbe fektettek és hosszú távon megtérülendő projektekre költöttek.

A közismertebb pályázatok mellett, nézzük most meg ezt a kis ínyencséget a tanyák napenergia ellátásáról!

Mik az alapvető feltételei a tanyapályázatnak?

A tanyapályázat (VP6-7.2.1.4-17 kódszámú) akár 95%-os vissza nem térítendő támogatást adhat azoknak, akik tanyának minősített, saját tulajdonú lakhelyen élnek életvitelszerűen. Nem csak önkormányzatok, hanem magánszemélyek is igénybe vehetik ezáltal a támogatást, ha a fenti feltételek teljesülnek!

A pályázat a villamos energia rendszeren felül a víz-és szennyvíz elavult rendszereinek felújítására is vonatkozik. Emellett az újonnan kivitelezett munkálatok is versenyben vannak a jelentős támogatásért.

Milyen összeg határok érhetők el a tanyapályázatban?

Az önkormányzatok számára összesen 6,23 milliárd, a magánszemélyeknek 2 milliárd forintnyi a keret. Ezen belül most nézzük mi vonatkozik a magánszemélyekre . Szennyvízhálózat fejlesztésre 2 millió, ivóvízellátásra és fejlesztésre is 2 millió, és megújuló energia, esetünkben napelemes rendszer kiépítésére legfeljebb 4 millió forint érhető el.

Ez a teljes beruházás 95%-a lehet, tehát 5% önerőt kell csak biztosítani, ha minden jól megy. Ebből kifolyólag akár 8 millió forint vissza nem térítendő támogatás nyerhető el, ami nem jön rosszul senkinek, valljuk be!

Miben tudunk segíteni?

Akár a tanyapályázat, akár más állami, vagy EU-s támogatások érdekelnek a napenergia témakörben, naprakész és teljes körű tájékoztatással segítünk kideríteni, hogy találhatnánk megoldást a kihívásaidra. Azon felül, hogy a pályázatok háttérmunkájában is segítünk, nem utolsó szempont lehet, hogy évek óta teljes körű kivitelezést vállalunk a tervezéstől a szerelésen át egészen az esetleges szerviz szolgáltatásig.

Jelentkezz, kérj ajánlatot, vagy kövess minket még több hasznos információért!

Napenergia Plusz Program pályázata pozitív elbírálást kapott?

Hozzon ki minél többet a lehetőségből!