New York átlépte az 1 GW-os mérföldkövet a közösségi napelemes telepítések területén

New York kormányzója, Kathy Hochul szerint mostanra több mint 1 GW közösségi napelemet telepítettek New Yorkban, és ezzel az Egyesült Államok vezető államává vált a közösségi napelemek terén.

Tavaly a közösségi napelem telepítések a New York-i összes telepítés 70%-át tették ki, és az állam jelenleg 2,3 GW értékben büszkélkedhet decentralizált napelem-projektekkel.

Hochul célja, hogy New York 2030-ra elérje a 10 GW napelemes kapacitást, és az évtized végére az állam villamosenergia-termelésének 70%-a megújuló energiából származzon.

„Ennek az országosan vezető mérföldkőnek az elérése – több mint egy gigawatt közösségi napenergiával – bizonyítja New York agresszív törekvését a tiszta energia alternatívákra, amelyek felpörgetik gazdaságunkat, és egy lépéssel közelebb visznek a szén-dioxid-semleges jövőhöz.” – mondta Hochul.

„2021 decemberében a kormányzó ütemtervet tett közzé a decentralizált napenergia terjedésének növelésére, további 2270 MW közösségi napenergia-projekt ösztönzésével, valamint a hátrányos helyzetű közösségek és az alacsony vagy közepes jövedelmű háztartások támogatására irányuló célzott ösztönzőkkel.

Tavaly az Egyesült Államok 957 MW-tal bővítette a közösségi napenergiáját, míg a Solar Energy Industries Association (SEIA) egy friss tanulmánya szerint az országban több mint 3,6 GW közösségi napenergiával foglalkozó projekt van. A következő öt évben ez várhatóan tovább fog növekedni körülbelül 4,5 GW-ra.

A közelmúltban a PV Tech Premium Utopia Hill-lel, a Reactivate EPC vezetőjével beszélgetett az egyesült államokbeli közösségi napenergiáról, és arról, hogy a vállalat hogyan fogja leküzdeni a kihívásokat annak érdekében, hogy 2030-ra elérje a 3 GW megújuló energiaforrást.

 

Forrás: https://www.pv-tech.org/new-york-passes-1gw-of-community-solar-installations/

 

Napenergia Plusz Program pályázata pozitív elbírálást kapott?

Hozzon ki minél többet a lehetőségből!