A napelem rendszer cégeknek is megéri, sőt!

A napelem rendszer cégeknek is tökéletes választás, amennyiben fontosnak tartják a vállalat, illetve vállalkozás költségeinek optimalizálását. Igény szerint lehet abban is gondolkodni, hogy a teljes energiaszükséglet kielégítése a napelemek segítségével valósul meg, de abszolút elképzelhető megoldás lehet, hogy csak egy részét váltjuk ki a havi kiadásainknak ezen a módon.

 

Napelem rendszer cégeknek: használjuk ki a lehetőségeket!

 

Nálunk, az A1 Solarnál komplex szolgáltatást kínálunk a hozzánk forduló megrendelők, megbízók számára. Ennek keretében ismertetjük az aktuálisan elérhető támogatásokat és pályázati lehetőségeket, amelyekkel az anyagi befektetés mértéke csökkenthető a cég számára. Igény esetén magát a pályázatot is megírjuk, ezzel pedig hatalmas terhet veszünk le a vállalat válláról. Hiszen ezen a módon gyakorlatilag a nulladik lépéstől kezdve a tervezésen, engedélyeztetésen keresztül egészen a professzionális kivitelezésig minden feladatot elvégzünk.

 

A napelemes rendszerbe történő beruházással számos előnyre tehetünk szert, így akár még abban az esetben is megéri belevágni, ha első nekifutásra nem valósítható meg akkora rendszer, amely a teljes energiaigény kielégítését biztosítani tudná. Ugyanis a napelemet később is lehet bővíteni, ezért akár több lépcsőből álló folyamatban is lehet gondolkodni.

 

Milyen előnyökre számíthatunk?

 

A befektetés gyorsan megtérül, ezt követően pedig megállás nélkül támogat a költséghatékony működésben. Ráadásul azzal, hogy az épület energetikai szempontból a kivitelezés pillanatától kezdve egy új szintre kerül, azáltal növeljük mind az értékét, mind az eladhatóságát.

 

Vállalkozásként az is fontos szempont, hogy az ügyfelek, vásárlók részéről mindig plusz pont, ha környezettudatosak vagyunk, ezért nemcsak megtarthatjuk a korábbiakat, hanem akár a konkurenciától is elcsábíthatunk újakat.

 

Milyen szempontokat, opciókat érdemes mérlegelnünk?

 

Vállalati napelem rendszer megvalósításakor az egyik legfontosabb kérdés az lehet, hogy mekkora tér áll rendelkezésünkre. Míg lakossági felhasználók esetében rendszerint az épület tetejére kerül a rendszer, addig adott esetben cégként a napelem földre telepítése is megfontolandó opció lehet. Ráadásul ennek a megoldásnak is megvannak a maga előnyei.

 

Ezenfelül döntést kell hozni arról is, hogy teljes önállóságot szeretnénk-e az áramszolgáltató hálózatától. Amennyiben igen, akkor a szigetüzemű rendszer lesz a megfelelő választás, ám ebben az esetben számolni kell az akkumulátorok miatt keletkező extra költségekkel, hiszen a folyamatos áramellátást ebben az esetben is meg kell valósítani. Ha kizárólag az anyagiakat nézzük, jelen pillanatban a hálózatra történő visszatáplálás, az úgynevezett szaldós rendszer a legjobb döntés.

 

A vállalati napelem esetében is összeköthető a beruházás azzal, hogy egyszersmind a fűtésrendszer is megújításra kerül. Az ezzel kapcsolatban megjelenő havi kiadások is mérsékelhetők vagy akár meg is szüntethetők, hiszen modern elektromos fűtés esetén a napelem képes biztosítani az ehhez szükséges energiát.

 

A legfontosabb, hogy megfelelően határozzuk meg azokat az igényeket, amelyeket ki szeretnénk elégíteni a napelem segítségével. Amennyiben az igények, a lehetőségek és a tervek, valamint a kivitelezés összhangba kerül, akkor biztosan elégedettek leszünk a cég számára készült napelemes rendszerrel.

Napenergia Plusz Program pályázata pozitív elbírálást kapott?

Hozzon ki minél többet a lehetőségből!