A napelem földre telepítése is egy lehetséges megoldás

A napelem földre telepítése a kevésbé ismert megoldás, de ez nem azért van így, mert kevésbé megfelelő, mint a többi. Érdemes inkább úgy tekinteni rá, mint egy olyan opcióra, amely éppúgy rendelkezik előnyökkel és hátrányokkal, mint a többi. Blogbejegyzésünkben ezeket az előnyöket járjuk körbe, hogy ezzel is segítsük mérlegelni lehetőségeinket, s biztos ismeretek birtokában meghozni a lehető legjobb döntést.

A napelemes rendszer felépítése 

Ahhoz, hogy megértsük, többek között miért is kell megfontolnunk a lehetőségeinket, érdemes megismerkedni kicsit közelebbről is a napelemes rendszerekben rejlő előnyökkel, valamint legfontosabb összetevőivel.

Előnyként meg kell említenünk a környezetvédelmi szempontokat, valamint a költségek, havonta jelentkező kiadások optimalizálását is, legyen szó akár lakossági felhasználóról, akár vállalatról. Érdemes megfontolni – különösen a jelenleg zajló, energiárakat is érintő folyamatok figyelembevételével -, hogy akár a fűtésrendszer is elektromos, modern változatra cserélhető, így a napelemmel mind az energiaárakat, mind a fűtés és hűtés kapcsán jelentkező költségeinket is jelentős mértékben redukálhatjuk, akár a nulla forintos villanyszámlát is elérve.

Ezenfelül a napelemes rendszerrel felturbózott ingatlan értéke, valamint eladhatósága is növekszik, s akár az elektromos autók vagy más járművek töltése is kivitelezhetővé válik a nap megújuló energiáit hasznosítva.

A rendszer legfontosabb elemei a napelem panelek mellett az inverter, valamint a tartószerkezet, továbbá hálózatra történő visszatáplálás esetén az ad-vesz mérőóra, illetve szigetüzemű rendszert választva az akkumulátorok is elengedhetetlen részei a komplett szisztémának.

A kivitelezés helyszíne: a napelem földre telepítése

Ugyan lakosság esetén jellemzően a tetőre történő telepítés terjedt el, nem ez az egyetlen opció. A népszerűség oka elsősorban abban rejlik, hogy így nem veszítünk komolyabb területet a kertből. Ez a szempont azonban elhanyagolható lehet, amennyiben vállalati napelemes rendszer kialakítása valósul meg, feltéve, hogy az ehhez szükséges földterület a cég rendelkezésére áll.

A napelem földre telepítésének is többféle előnye van. Ilyen például, hogy a panelek ilyenkor könnyen hozzáférhetővé válnak, ezért a szennyeződések, falevelek vagy akár a hó is egyszerűen és gyorsan eltávolítható róluk, növelve ezzel a rendszer hatékonyságát. Elsősorban talajra való rögzítésnél remek opció a mozgatható tartószerkezet. Ez ugyan időnként karbantartásra szorulhat, hiszen mozgó alkatrészek is vannak benne, de ez nem okoz problémát, pontosan a jó elérhetőségnek köszönhetően. A mozgó tartószerkezet pedig alkalmas arra, hogy minden helyzetben a maximális teljesítményt hozhassuk ki a panelekből, mivel változtathatóvá válik a tájolás és a dőlésszög, amelyek erre jelentős hatással bírnak.

Ezzel a megoldással nagyobb rendszer is kiépíthetővé válik, hiszen nem korlátoz minket a tető nagysága és teherbírása, illetve rosszabb állapotú tetőrendszerek teljes felújításával sem kell pillanatnyilag foglalkoznunk.

Miért érdemes minket választani?

Nálunk, az A1 Solarnál komplett szolgáltatás érhető el. Ez azt jelenti, hogy a legelső lépésektől kezdve egészen a legutolsóig mindent mi intézünk. Kezdve azzal, hogy megrendelőinket megismertetjük az aktuális pályázati lehetőségekkel, azok megírása, a rendszer tervezése, engedélyeztetése, valamint kivitelezése is teljes mértékben a mi feladatunk, a megrendelőnek nem marad más, mint élvezni a napelemes rendszer nyújtotta előnyöket.

Scroll to Top