A napelem panel szerepe a napelemes rendszerben

A napelem panel az egyik legfontosabb összetevője a napelemes rendszernek, hiszen tulajdonságai és teljesítménye fontos hatással lesz arra is, hogy a komplett szisztéma milyen eredményekre lesz képes.

A napelemes rendszer

Mind magánszemélyek, mind cégek számára biztosítjuk a legelső pillanattól az utolsóig a komplett rendszer tervezésének és kivitelezésének teendőit. Nálunk, az A1Solarnál arra is lehetőség van, hogy már abban is segítséget kapjon a megrendelő, hogy milyen támogatások, pályázatok érhetőek el a számára, sőt, az anyagok megírásában, összeállításában és benyújtásában is rendelkezésre állunk.

A napelemes rendszernél fontos lépés a tervezés, ez fogja majd garantálni azt, hogy később elégedett tulajdonosok lehessünk. A tervezés lépésénél pedig arra is gondolni kell, hogy milyen összetevőkből, alkotóelemekből szeretnénk, ha megvalósítanák a szakemberek leendő rendszerünket. Érdemes megfontolni a javaslatokat, hiszen a szakértő olyan optimális rendszert szeretne létrehozni, amellyel aztán a lehető legjobb eredmények érhetőek el.

Többféle döntést is meg kell hozni a rendszerre vonatkozólag, többek között a tartószerkezetre, illetve az inverterre való tekintettel, de az egyik legfontosabb a napelem panel kiválasztása lesz.

A napelem panel típusai

A napelemeknek többféle fajtája van, de nem véletlen, hogy nem mindegyik típus terjedt el minden területen, hiszen köztük olyan speciális modellek is léteznek, amelyek például a mezőgazdasági termesztéssel szimbiózisban valósítják meg az energiatermelést, vagy éppen a vízen úszva segítenek még több megújuló energiaforrást hasznosítani.

Általánosan a polikristályos és a monokristályos típusok vannak használatban, ezek között mind a gyártásban, mind a tulajdonságban felfedezhető némi különbség, ám az éves teljesítményt vizsgálva ma Magyarországon nem kapunk ennek alapján számottevő különbséget, így a döntést nem feltétlenül érdemes ennek alapján meghozni.

Fontosabb szempont lehet az, hogy milyen gyártónak a termékeit választjuk, s azok milyen konkrét kapacitást tudnak felmutatni éves szinten. Önmagában a minőség is nagyon fontos, éppen ezért kínálatunkban kizárólag megbízható márkájú napelem paneleket kínálunk, amelyek hosszú garanciával vásárolhatók meg, így a legkisebb kockázattal sem kell számolnia a leendő tulajdonosnak, helyette csak élvezni a napelemes rendszerrel járó előnyöket.

Ilyenek pedig szép számmal akadnak! Hiszen a rendszer telepítésével egyszerre óvjuk a környezetet, gondoskodunk a családunk biztonságáról és növeljük az ingatlanunk értékét, valamint eladhatóságát. Akár a nulla forintos villanyszámla is elérhető, ezzel pedig sokkal nagyobb biztonságban tudhatjuk magunkat és szeretteinket a kiszámíthatatlan energiaáraktól.

Bár ritkán gondolnak bele, akár a teljes fűtési rendszer is kiváltható olyan modern elektromos megoldással, amelyet aztán a napelemes rendszer által megtermelt energia felhasználása révén működtethetünk. Ezáltal – ugyan némileg nagyobb befektetés révén – akár a fűtésköltségeinktől is megszabadulhatunk.

Q Cells napelem – egy megbízható választás

A Q Cells napelem egy kifejezetten jó döntésnek számító, modern, s a legjobb technológiai újdonságokat magában foglaló panel, amely feltétlenül méltó a figyelemre, ha a leginkább optimális rendszer megvalósítása a cél.

A német precizitást, a PERC cellák innovációját és a Q.ANTUM technológiát egyaránt magában foglaló napelem megfelel a legmagasabb elvárásoknak is.

Scroll to Top