Az Egyesült Államokban a közösségi napenergia 7 GW-tal fog növekedni 2027-re

A Wood Mackenzie (WoodMac) új kutatása szerint a következő öt évben várhatóan legalább 7 GW amerikai közösségi napenergia válik majd elérhetővé.

New York állam továbbra is vezető szerepet tölt be a közösségi napenergia-ágazatban, 1,3 GW várható kiépítéssel 2022 és 2027 között, valamint az új előrejelzés szerint a legmagasabb állami szintű változásokat is itt érik majd el Illinois mellett.

 

A napelem telepítés kapacitásának kutatása

 

A kutatócég 11%-kal megemelte előrejelzését, mivel további 477 MW-os növekedést vár a 2022-2026 közötti időszakra, miközben kilátásait 2027-ig is kiterjesztette a közösségi napelemek piacán megjelenő új államok, például Új-Mexikó és Delaware miatt.

A kutatást a Coalition for Community Solar Access (CCSA) együttműködésben végezték, amelynek vezérigazgatója, Jeff Cramer szerint több államban „jelentős hátszél” van jelen, mivel a jogalkotók a közösségi napenergiától várják a segítséget energiapolitikai céljaik elérésében.

„Felszólítunk minden szövetségi és állami döntéshozót, hogy segítsen felszámolni az akadályokat, és ösztönözze a közösségi napelemek alkalmazását, az energiaköltségek csökkentésének, valamint annak érdekében, hogy minél több ember férhessen hozzá ezekhez a programokhoz” – sürgette az illetékeseket Cramer.

A közösségi napenergiával kapcsolatos, függőben lévő jogszabályok öt államban további 1,2 GW-tal növelhetik az előrejelzéseket, mondta a WoodMac.

 

2022 második negyedévében kiemelkedő növekedés volt tapasztalható

 

Rachel Goldstein szerint, aki az Egyesült Államok napenergiakutatás-elemzője a WoodMac-nél, 2022 második negyedévének eleje óta összesen 4,4 GW közösségi napelem-kapacitást telepítettek az Egyesült Államokban, és további növekedés várható, mivel a régebbi piacok bővítik közösségi napenergia-programjaikat, más államok pedig további programokat fogadnak el.

Továbbá, a kutatás szerint a közösségi napelemek piacán a jelentős ügyfelek megszerzésének költségei alacsonyabbak és változóbbak voltak, mint a lakossági ügyfelek wattonkénti megszerzése.

Goldstein elmondta: „A közösségi napenergia-ipar egyre növekvő szegmens az Egyesült Államokban, és számos új programjavaslat van függőben az állami törvényhozásban.”

Forrás: https://www.pv-tech.org/us-community-solar-to-grow-7gw-by-2027-as-more-states-look-to-expand-access/