Az indiai hibrid projekt és ami mögötte van

Az Azure Power 150 MW-os hibrid projektet indít az 1,2 GW-os SECI program részeként

 

Az indiai független energiatermelő (IPP) Azure Power megkapta az odaítélésről szóló levelet (LOA) első 150 MW-os államközi átviteli rendszerrel összekapcsolt (ISTS) szél- és napenergia hibrid projektjéért az Indiai Solar Energy Corporation (SECI) társasággal.

 

A projekthez 50 MW szél- és 100 MW napenergia-kapacitás kiépítésére lesz szükség az energiavásárlási szerződés (PPA) aláírását követő 18 hónapon belül.

 

A szerződés 25 évre szól 2,35 INR/kWh (0,032 ct/kWh) rögzített tarifa mellett. Ami SECI 1,2 GW ISTS „Hybrid Tranche – IV” pályázatának részét képezi.

 

„Az első szélenergia-projektünk sikerét követően újabb fontos mérföldkőhöz érkeztünk a SECI-vel közös első nap-szél hibrid projektünkkel.” Mondta Ranjit Gupta, az Azure Power vezérigazgatója.

 

„Ezzel a győzelemmel biztosak vagyunk abban, hogy maximalizáljuk majd növekedési potenciálunkat az indiai megújulóenergia-piacban rejlő figyelemre méltó lehetőségekkel.”

 

Áprilisban az Azure eladta a tetőtéri napenergia üzletágát a Radiance Renewables-nek egy 73,5 millió USD értékű ügylet keretében. Amely az Azure szerint lehetővé teszi, hogy erőfeszítéseit jövedelmezőbb területekre, különösen a közüzemi szintű napenergia-projektek fejlesztésére összpontosítsa, miközben Európában fokozott problémát kezd okozni az energiaválság.

 

Azóta a vállalat visszatért a nyereségességhez, és jó úton halad, hogy ebben a pénzügyi évben legalább harmadával növelje működő napenergia-kapacitását.

 

Forrás: https://www.pv-tech.org/azure-power-lands-150mw-hybrid-project-as-part-of-1-2gw-seci-programme/