Óriási naperőmű épül a Fülöp-szigeteken

A Nexif Energy egy 75 MWp energiaellátási szerződést kötött a Fülöp-szigeteken

A független áramtermelő Nexif Energy tízéves áramellátási megállapodást (PSA) kötött a Fülöp-szigeteken épülő 75 MWp teljesítményű naperőmű végett.

Az ügylet során az SN Aboitiz Power (SNAP), az Aboitiz Power Fülöp-szigeteki közmű, és a Scatec megújulóenergia-fejlesztő  közös vállalata vásárolja meg a Nexif Calabanga napelemfarmja által Camarines Sur tartományban termelt áram nagy részét, illetve zöld tanúsítványokat.

A szingapúri központú Nexif szerint a PSA megközelítés megoldást jelent az új napenergia-telepítés támogatására a Fülöp-szigeteken. Amely állítólag lassú volt azóta, hogy az ország új projektekre vonatkozó betáplálási tarifája 2016-ban véget ért.

„Ez a PSA a SNAP-pel azt bizonyítja, hogy a Fülöp-szigeteken jól kidolgozott megújulóenergia-projektek további lehetőséget kínálnak az energiaértékesítésre a villamosenergia-kiskereskedők támogatása révén a versenyképes piacon”. Mondta Surender Singh, a Nexif Energy vezérigazgatója.

A Nexif EPC és O&M szerződéseket kötött a PowerChina Huadong Engineering Corporation és a PowerChina Philippines Corporation vállalatokkal a Calabanga projekt építésére és karbantartására, amely várhatóan 2022 utolsó negyedévében fejeződik be.

A Nexif azt is közölte, hogy a Calabanga-i megközelítését kívánja megismételni a Fülöp-szigeteken zajló jövőbeli naperőmű esetében. Például a Nyugat-Visayas régióban fejlesztés alatt álló 150 MWp teljesítményű napelemfarmon is.

Amennyiben téged is érdekelnek a napelemes szektort érintő változások és fejlődések, akkor látogass el blogbejegyzéseink közé.

Forrás: https://www.pv-tech.org/nexif-energy-signs-power-supply-deal-for-75mwp-project-in-the-philippines/