India eddigi legnagyobb napelemes projektje

Az indiai független energiatermelő (IPP) Azure Power teljesen üzembe helyezte az Államközi Átviteli Rendszerhez (ISTS) kapcsolódó 600 MW-os napelemes projektjét. Amelyet az Indiai Solar Energy Corporation (SECI) allokált.

A napelemes projekt India eddigi legnagyobb ilyen jellegű beruházása. Amelyet „bármely fejlesztő egyetlen helyen birtokol és üzemeltet”, az Azure vállalati nyilatkozata szerint.

A Rajasthan állambeli Bikanerben található projektből származó energiát a SECI-nek 2,53 INR/kWh (3,5 US cent/kWh) tarifával szállítják 25 éven keresztül. Rajasthan a napenergia melegágyává vált Indiában, a napelem-telepítés túlnyomó része az országban és három másik államban – Gujaratban, Maharashtrában és Uttar Pradeshben – összpontosul.

Az indiai gigantikus napelemes projekt

Az Azure szakaszosan helyezte üzembe az ISTS-projektet. Az utolsó 100 megawatt pedig ebben a hónapban lesz elérhető a „leállások és biztonsági aggályok” ellenére. Mondta Ranjit Gupta, az Azure Power ügyvezető igazgatója és vezérigazgatója.

„Sikerült kiváló teljesítményű eszközöket produkálnunk, és rendkívül büszkék vagyunk arra, hogy újabb mérföldkövet értünk el a rugalmasabb és fenntarthatóbb jövő felé vezető úton” – mondta Gupta.

Tavaly novemberben az Azure díjlevelet (LOA) kapott az első, 150 MW-os államközi átviteli rendszerrel összekapcsolt (ISTS) napenergia-szél hibrid projektjéért a SECI-vel.

Ez azt a 2021 áprilisában megjelent hírt követte, hogy az Azure 73,5 millió USD értékű ügylet keretében eladta tetőtéri napenergiával foglalkozó üzletágát a Radiance Renewables-nek, amely a vállalat szerint lehetővé teszi, hogy erőfeszítéseit a jövedelmezőbb területekre, különösen a közüzemi szintű napenergia-projektek fejlesztésére összpontosítsa.

Azóta a vállalat visszatért a nyereségességhez, és jó úton halad, hogy ebben a pénzügyi évben legalább harmadával növelje működő napenergia-kapacitását.

 

Forrás: https://www.pv-tech.org/azure-power-completes-indias-largest-single-solar-pv-project-with-600mw-capacity-power-generated-to-supply-seci/

Napenergia Plusz Program pályázata pozitív elbírálást kapott?

Hozzon ki minél többet a lehetőségből!