Itt a világ első szögelhető napelemes zsindelye

A GAF Energy integrált-napelemes tetőfedő cég, piacra dobta a „világ első szögelhető napelemes zsindelye”, vagy tetőcserepe elnevezésű termékét. A napelemes technológiát tetőszerkezetekbe integráló Timberline Solar tetőrendszere részeként.

A Timberline Solar Energy Shingle (ES) nevű, napelemes zsindelye mélységében kevesebb, mint negyed hüvelyk (6,35 mm), és „kompatibils a hagyományos zsindelyekkel”.

A GAF Energy, a GAF észak-amerikai tetőfedő óriás testvér-vállalata és a Standard Industries leányvállalata együttműködött a Sandia National Laboratories-szal. Az Egyesült Államok Energiaügyi Minisztériumának (DOE) kutatási és fejlesztési laboratóriumával, hogy „ellenőrizzék a termék ellenállóságát, tartósságát és általános piacképességét”.

Jelenleg azt tervezik, hogy bevezetik az új technológiát a háztetőkön Észak-Amerika-szerte. A cég sajtóközleménye szerint az egyesült államokbeli otthonokra évente telepített 5 millió új tető negyede a GAF-tól származik. A GAF Energy szerint „egyedülálló helyzetben van ahhoz, hogy a lakossági napenergiát a tömegpiacra vigye”.

Az új napelemes együttműködések időszakát éljük

Az otthoni szolgáltató cégek és a tetőtéri napelemes szolgáltatók közötti növekvő együttműködés figyelemre méltó tendencia volt az iparágban tavaly. Pédául a BayWa r.e. a Beacon tetőfedő céggel való együttműködési lehetőséginek feltárása, annak érdekében, hogy az napelemes, és tetőfedő szolgáltatásokat egyszerre kínálhasson.

„A napelemes tetők jelentik a tiszta energia jövőjét, a Timberline Solar pedig az a game-changing innováció, amely elvezet majd minket ehhez”. Mondta Martin DeBono, a GAF Energy elnöke.

„A GAF Energynél képesek vagyunk úgy alakítani ezt a technológiát, mint senki más a GAF-on keresztül, egy olyan integrált napelemes terméket hozva létre, amely időjárásálló, megfizethető és dizájn-tudatos a lakástulajdonosok számára országszerte.”

Tavaly szeptemberben a Timberline Solar megszerezte az UL biztonsági tanúsító cég „7103-as tanúsítványát”, amely lehetővé teszi a GAF Energy számára, hogy a rendszert lakossági tetőkre telepítse tetőfedő termékként, és napenergia-termékként is. A maga nemében ez az első, amelyet mindkettő kategóriában elismertek, a GAF Energy szerint.

A tetőcserepet a GAF Energy kaliforniai San Jose-i gyártási és kutatás-fejlesztési üzemében szerelik majd össze. Amelynek a vállalat a tavalyi év közepén költöztette vissza tevékenységét Ázsiából, hogy megpróbálja kihasználni a tetőtéri napelemek iránti keresletet az Egyesült Államokban.

 

Forrás: https://www.pv-tech.org/gaf-energy-launches-worlds-first-nailable-solar-shingle-aims-to-use-sister-company-to-roll-out-across-us/

Napenergia Plusz Program pályázata pozitív elbírálást kapott?

Hozzon ki minél többet a lehetőségből!