Stratégiai partnerség az orosz energiafüggőség ellen

A FitzWalter Capital befektetési cég az újonnan alakult Peridot Solar napelem-fejlesztő céggel kötött együttműködést annak érdekében, hogy 2026-ig 5 GW kapacitást fejlesszen és építsen ki.

Az Olaszország (545 MWp) és az Egyesült Királyság (431 MWp) közötti jelenleg 1 GW-os projekt pipeline-nal rendelkező fejlesztő csapata a napelemek fejlesztésére, építésére és üzemeltetésére összpontosít Európa-szerte.

A cég jelenleg fejlesztés alatt álló napelemes projektek  kezdeti portfólióját szerezte be a Kingdom Energy és a P&T Global Renewables vállalatoktól.

Ezen kívül a tervek szerint idén megkezdődik majd 120 MW napelemes erőmű építése Olaszországban, valamint 60 MW az Egyesült Királyságban.

„A napenergia csökkentheti az Oroszországtól való energiafüggőséget rövid- és középtávon, amellett, hogy tiszta energiát termel. Ahhoz, hogy kihasználjuk ezt a lehetőséget és részesei lehessünk a megoldásnak, projektek kidolgozására van szükség Európa-szerte.” – nyilatkozta Massimo Sapienza, a Peridot Solar ügyvezető igazgatója.

Forrás: https://www.pv-tech.org/investor-fitzwalter-partners-with-european-solar-group-to-pursue-5gw-capacity-target/