Tudtad, hogy a napkövető napelemmel jársz a legjobban?

Mára már talán senkiben fel sem merül a kérdés, hogy vajon megéri-e a napelem telepítése, hiszen tengernyi érv szól mellette, különösképp a napkövető napelem telepítése mellett.
 

A világunk őrült tempóban változik, bármerre nézünk aggasztó jeleket látunk, még akkor is, ha amúgy pozitív életszemlélettel tekintünk a világra. Ez persze nem azt jelenti, hogy minden rossz, hanem azt, hogy akad jó pár olyan aggasztó történés, amelyet nem lehet figyelmen kívül hagyni, és ha módunkban áll, érdemes elébe menni a nehézségeknek.
 

Gondolj csak a szomszédos országbeli háborús helyzetre, amely nemcsak az energiaforrásokat érinti, de a világ összes gazdasági folyamatára is kihat! Vagy vedd figyelembe a globális felmelegedést, amely arra ösztönöz minden felelősségteljesen gondolkodó embert, hogy megújuló energiával próbáljon könnyíteni a bolygónk terhein. Ha te is hasonlóképp gondolkodsz, akkor feltétlenül olvass tovább!

Tényleg van lehetőség napelemre otthon is?

Míg a napelemek kezdeti időszakában jobbára középületeken és vállalatok épületein tűntek fel a napelemek, addig mára már nehéz úgy végigsétálni egy utcán, hogy bele ne botlanánk olyan házakba, amelyek tetején ott virít a napelem. Ezért aztán természetes jelenség, ha először az ugrik be, hogy biztosan egy vagyonba kerül, és neked sosem fog erre telni, pedig te is szívesen csökkentenéd a villanyszámládat.
 

Ezért aztán az a jó hírünk van a számodra, hogy mi, az A1Solar-nál segítünk neked a napelemed megszerzésében. Számos pályázati lehetőség akad a magánfelhasználóknak, amellyel a lakásfelújítási program keretében támogatással tudsz szerezni napelemet, de akár önerőből, támogatás nélküli megoldásokban is tudunk segítséget nyújtani neked.
 

Bár átlagosan 7-9 év a napelem megtérülésének az ideje, ez azért sok paramétertől függ, így mindig javasoljuk a kalkulátor használatát, valamint hangsúlyozzuk a tájolás fontosságát is!

Miért válaszd a napkövető napelemet?

Amikor már tisztázódik, hogy akár támogatottan, akár önerőből, de meg tud valósulni a napelem beszerelése, akkor jön a nagy kérdés: milyen tájolású legyen?
 

Sok esetben a házak nem teszik lehetővé a legideálisabb déli tájolást, sőt, akár a keleti-nyugati tájolás is nehézségekbe ütközhet, az északi változatot pedig mi magunk nem javasoljuk, lévén, hogy így alig lehetne kihasználni a napelem eredeti célját.
 

Az ilyen esetekre nyújt tökéletes megoldást a napkövető napelem, amely a mozgatható elemeivel tudja követni a napot, így még akkor is maximális teljesítményt tud nyújtani, ha nem is tudod a legideálisabb pozícióba helyezni. Bár kissé magasabb költséggel kell számolni a napkövető napelemek beszerzése esetén, még mindig jobban jársz, mintha a klasszikus napelemet helyeztetnéd fel kevésbé ideális helyre, és egy vagyont kiadva sem tudnád redukálni a villanyszámlád.
 

Ha tehát napelemek vásárlásán töröd a fejed, feltétlenül vedd figyelembe a fenti szempontokat, és kérj bátran tanácsot a munkatársainktól!

Ez a befektetés mindenképp megtérülő lesz!

Láthatod hát: a megfelelő pozícióválasztással biztosan ki fogod tudni aknázni a napelem nyújtotta lehetőségeket, és amellett, hogy pénzt spórolsz, környezettudatosan élsz, még az otthonod értékét is növelheted, hiszen kétségtelenül jóval többet ér egy ház, ha napelemmel rendelkezik, mint napelem nélkül. Ne habozz hát sokáig, térképezd fel mihamarabb a lehetőségeidet a segítségünkkel!