Új rekord a monokristályos napelemek hatékonyságában

A JinkoSolar új n-típusú monokristályos szilícium napelem-konverziós hatékonysági rekordot jelentett be, a hatékonyság 25,4%-ra való növelésével.

A rekordot egy JinkoSolar által gyártott nagyméretű passzivált kontaktusos napelemmel állították fel. A Japan Electrical Safety and Environment Technology Laboratories (JET) függetlenül megerősítette.

A cella kiváló minőségű Czochralski monokristályos szilícium szubsztrátra készült, olyan technológiák felhasználásával, mint az ultrafinom vonalas fémbevonás, az advanced diffusion, az alacsony parazita abszorpciós anyagok és a JinkoSolar által szabadalmaztatott n-típusú HOT cella kialakítás, amely alagút-oxidált passzivált kontaktus (tunnel oxide passivation contact, TOPCon) technológián alapul.

Különféle alapanyag frissítéseket is beillesztettek a cellafolyamatba a monokristályos napelemek, nyilatkozta a Jinko.

Hao Jin, a JinkoSolar technikai igazgatója a rekordot „jelentős mérföldkő”-nek minősítette a gyártó K+F képességei szempontjából.

„Továbbra is innovatív termékekkel és megoldásokkal járunk elöl globális ügyfeleink számára, akik számítanak ránk áttörést jelentő technológiánk és megbízható ellátási láncunk tekintetében” – mondta Jin.

 

Forrás: https://www.pv-tech.org/jinkosolar-claims-new-record-taking-n-type-cell-conversion-efficiency-to-25-4/

Napenergia Plusz Program pályázata pozitív elbírálást kapott?

Hozzon ki minél többet a lehetőségből!