Úszó napelemekben az élen

A Compagnie Nationale du Rhône (CNR) francia megújulóenergia-vállalat új leányvállalatot hozott létre, amely a franciaországi Rhône-völgyi területeken való napelemtelepítés fejlesztésére fog összpontosítani.

A Solarhona névre keresztelt egység 2030-ig 1 GWp napenergiát kíván telepíteni, előnyben részesítve a 4 MWp kapacitásig terjedő szárazföldi és úszó fotovoltaikus projekteket, valamint a kereskedelmi és ipari tetőtéri rendszereket.

A CNR szerint a leányvállalat üzleti modellje lehetővé teszi, hogy partnerei – helyi hatóságok, cégek, és gazdálkodók – részt vegyenek a napenergia-projektek vezetésében.

A már több mint 80 üzemen dolgozó Solarhona 20 alkalmazottat foglalkoztat, és a következő évben azt tervezi, hogy megduplázza a munkaerejét.

A Compagnie Nationale du Rhône honlapja szerint a cég 4 GW már telepített megújuló kapacitással rendelkezik, beleértve 45 vízerőművet, 46 szélerőművet és 22 napenergia-projektet.

A CNR igazgatóságának elnöke, Laurence Borie-Bancel elmondta, hogy a vállalat újratervezte üzleti modelljét a megújuló energiaforrások fejlesztésének felgyorsítása érdekében.

A Compagnie Nationale du Rhône terjeszkedése az úszó napelem szegmensben azzal történt, hogy a megújuló energiaforrásokat fejlesztő és vagyonkezelő RES tavaly megkapta a tervezési engedélyt egy 65,5 MW-os úszó napelemes projektre, amelyet egy északkelet-franciaországi korábbi kőfejtő területén telepítenek majd.

A Fitch Solutions tanácsadó cég legújabb kutatása szerint az úszó napelemek globális szintű növekedése jelentős előnyökkel jár majd a vízi szivattyús tárolás szektora számára, tekintettel a két technológia közötti szinergiára.

Forrás: https://www.pv-tech.org/french-renewables-firm-cnr-launches-new-unit-to-develop-1gwp-of-solar-by-2030/

Napenergia Plusz Program pályázata pozitív elbírálást kapott?

Hozzon ki minél többet a lehetőségből!