A 7. Olasz megújulóenergia-aukció

A GSE energiagazdálkodási ügynökség adatai szerint Olaszország 975 MW napelem- és szélenergia-kapacitást osztott ki a hetedik megújulóenergia-aukció keretein belül.

 

Ez az allokáció az 1 MW-nál nagyobb kapacitású projektek szegmensében történt, ahol 59 naperőmű és 18 szárazföldi szélerőmű volt sikeres.

 

A napelemes kapacitást biztosító ajánlattevők között van az olasz Enel közműszolgáltató, a lengyel R.Power napelemfejlesztő és a német EPC-vállalkozó, a juwi.

 

Az eredmények közzétételét követően a GSE ma elindította Olaszország nyolcadik megújulóenergia-aukcióját. Amelyen 3,3 GW olyan kapacitást osztanak ki, amelyet a korábbi pályázatok során nem allokáltak. Ez a forduló 2022. március 2-án zárul, az eredményeket május 31-én teszik közzé.

 

Az olaszországi megújulóenergia-aukció rendszer keretében a napelemes erőművek nem kaphatnak engedélyt mezőgazdasági területekre való építkezésre. Ami azt jelenti, hogy a PV-licitálók között nagyrészt aluljegyzettek a pályázatok, a SolarPower Europe friss kutatása szerint. A kereskedelmi testület szerint a szigorú engedélyezési korlátozások komoly kihívást jelentenek az ország napenergiával kapcsolatos ambíciói számára. Ami akár hat év késést is okozhatnak a projektek fejlesztésében.

 

Az engedélyezési és összekapcsolási jogok biztosítására törekvő projektek lemaradása közepette a napenergia-vásárlási szerződések árai jelentősen megugrottak az országban 2021 negyedik negyedévében.

 

Forrás: https://www.pv-tech.org/italy-awards-975mw-of-solar-wind-in-latest-renewables-auction/

Napenergia Plusz Program pályázata pozitív elbírálást kapott?

Hozzon ki minél többet a lehetőségből!