Csúcsminőségű tartószerkezet és világszínvonalú villanyszerelési anyagok

Ahhoz, hogy a napelemes rendszer megbízhatóan, magas szinten üzemeljen, szükség van a minőségi termékekre. Olyan alkotórészekre, amelyek stabilan tartják a paneleket és biztosítják a biztonságos működést. Azokat a gyártókat mutatjuk be, amelyek tartószerkezetei és villanyszerelési kellékei a világ napelempiacának megkerülhetetlen szereplői.

A tartószerkezet élettartama nagyban függ a felhasznált anyagtól. A megfelelő minőségű tartószerkezet hosszú évtizedekig magabiztos megoldást nyújthat.

Ehhez minőségi alapanyagra van szükség, ugyanis csak az időjárás viszontagságainak (hó, fagy, jégeső, eső, szélvihar) ellenálló rendszer képes arra, hogy hosszú ideig szolgálja tulajdonosát.

Ezért kell a napelemeket a lehető legstabilabban a tető tehertartó szerkezetéhez rögzíteni.

Vizsgáljuk meg a kiemelkedő minőségű tartószerkezeteteket, illetve azok gyártóit!

Würth – Német precizitás

 

Magyarországon 2012-ben jelent meg a Németországban már nagy sikert aratott Würth Solar rögzítési rendszer.

Miért annyira népszerű a Würth tartószerkezet?

Az előregyártott alkatrészek lehetővé teszik a gyors és egyszerű összeszerelést. Ugyanakkor a nagymértékben rugalmas és állítható elemeknek köszönhetően a forgalomban lévő napelemekhez és tetőtípushoz magabiztosan alkalmazhatók.

Mivel a tartószerkezet elemei minőségi alumíniumból vagy rozsdamentes (A2) acélból készülnek, ezért a korrózióval szembeni ellenállásuk biztosított.

A maximális biztonság és stabilitás kulcsa pedig az, hogy a Würth rögzítési rendszere statikailag ellenőrzött.

Tartós és biztos napelemrögzítés – Würth L rögzítő adapter – 9MM-M10/12

 

A derékszögű tartóhoz előkészítő munka nélkül rögzíthetők a szerelősínek. Ezek a ZEBRA szerelősínek kiválóan alkalmasak az M10 és M12 átmérőjű Solar-rögzítőkhöz való felszereléshez.

Magasság kompenzálásra is van lehetőség, ugyanis az adapter derékszögű tartó 18 mm-ig kompenzálni tudja az egyenetlenséget a núton keresztül. Az optimális alakzáras és súrlódásos rögzítés a szerelősínnel remekül megvalósítható.

Magabiztos rögzítés – Würth középleszorító 30-50 mm fekete

 

Ez a középleszorító lehetővé teszi a magabiztos rögzítést a keretezett napelem-modulokhoz. Mivel az oldalsó részek meghosszabbítottak, ezért a középszorító nem fordul el szerelés közben. Így kézzel is könnyedén lehet dolgozni vele.

Ugyanakkor a középszorító magasságban állítható, így minden forgalmazott modulkeret-magassághoz megfelel. A teljes előszereltség pedig lehetővé teszi, hogy középleszorítót villámgyorsan, körülményes előkészítő munka nélkül felpattintsuk a szerelősínre.

Enerack – Magas színvonal Kínából

 

A Xiamen Enerack Technology küldetése világos: stabil, megbízható, kedvező árú tartószerkezet gyártása.

A több mint 15 éves tapasztalattal rendelkező cég nagy gyártási kapacitással rendelkezik és szigorú minőségellenőrzési rendszernek megfelelve hozza létre minőségi termékeit.

Minden terméküket szilárdsági tesztelésnek és próbaszerelésnek vetik alá, folyamatosan fejlesztik a tartószerkezeti elemeiket.

Az alumínium profilsíntől kezdve a cseréptető horgon (ez a legtöbb tetőtípushoz alkalmazható, cseréphez, palacseréphez, zsindelyhez is) és a közbenső leszorítón (univerzálisan állítható, belső bilincskészlettel rendelkező) át a profilsín toldóig és a végleszorító készletig minden lényeges tartószerkezeti termék megtalálható náluk.

Szerelési anyagok, kábelek

 

A napelemes rendszer kevésbé látványos, mégis nagy jelentőséggel bíró alkotórészei a kábelek, csatlakozók, főkapcsolók, kismegszakítók, aljzatok, biztonsági berendezések.

Kiemelten fontos, hogy ezek a termékek kiváló minőségűek legyenek és megfeleljenek a szabványoknak.

Projoy Electric, a professzionális termékgyártó

 

A kínai székhelyű cég célja, hogy a legjobb magas- és alacsony feszültségű egyenáramú kapcsolót biztosítson a napelemes rendszerekhez.

A termékeik kompatibilisek a szigetüzemű inverterekkel, a hálózatra visszatermelő inverterekkel is, ugyanakkor a lakossági intelligens energiagazdálkodási rendszereknél is előszeretettel használják őket.

Projoy nemzetközileg elismert tanúsítványokkal rendelkezik. DC kapcsolóikat többek között az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Franciaországban és Olaszországban is alkalmazzák. A Projoy termékeit pl. olyan piacvezető inverter gyártók is használják, mint a Huawei és a Sungrow.

Nem véletlen a Projoy termékek népszerűsége, hiszen a legmodernebb technológiát és eszközöket vetik be magasan képzett szakemberek közreműködésével.

A szigorú előírásoknak megfelelve

 

A fotovoltaikus rendszerek kapcsán az OTSZ (54/2014. (XII. 5.) BM rendelet az Országos Tűzvédelmi Szabályzatról) és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság egyértelműen fogalmaz:

A DC oldalon villamos távműködtetésű és kézi tűzeseti lekapcsolási lehetőséget kell kialakítani.

Ezt a funkciót kifogástalanul látja el a CE minősítéssel és minden szükséges tanúsítvánnyal rendelkező Projoy termékcsalád.

Projoy tűzvédelmi kapcsoló

 

A Projoy tűzvédelmi kapcsolói biztosítják a napelemes rendszer biztonságát és csökkentik a sérülés lehetőségét.

Hogyan?

Tűz esetén lekapcsolják a teljes napelemes rendszert, magas DC feszültség veszélye nélkül.

Ugyanakkor segítségükkel áramszünet, karbantartás vagy áramköri meghibásodás esetén a DC áramkör automatikusan lekapcsolódik.

Melyek a Projoy tűzvédelmi kapcsoló további felbecsülhetetlen előnyei?

Pl. olyan DC kapcsolót használ, amely öntisztító funkciójának köszönhetően jelentősen megnöveli a kapcsolók tartósságát és biztonságát.

A tűzvédelmi kapcsolót közvetlenül az AC áramkör irányítja, ami nem igényel további hálózatot. A leválasztó kapcsoló pedig stabilabbá teszi a DC áramkörről való lecsatlakozást.

KBE Berlin, a megbízható német minőség

 

A KBE Elektrotechnik GmbH alapvetően elektromos kábelek építésére és gyártására szakosodott cég.

Legfőbb vásárlói az autóiparból, a háztartási gép- és napelemiparból, valamint a gépiparból kerülnek ki.

A KBE több mint 15 éves tapasztalattal rendelkezik a napelemes vezetékek gyártásában. Az értékes tapasztalat lehetővé teszi, hogy biztosítani tudják a termékeik hosszú élettartamát és üzembiztonságát.

A KBE szolárkábelei a legmodernebb gyártási folyamattal készülnek. Mivel különböző paraméterrel kaphatók, ezért kompatibilisek az összes dugóval és csatlakozódobozzal.

A kiemelkedő előnyökhöz tartozik még a kiváló minőségű szigetelőanyag (ami miatt a földbe helyezhető), a fokozott vízállóság és a nagyfokú mechanikai stabilitás.

Tigo, a szilícium-völgyi újítók

 

A Tigo piacvezető szerepet tölt be az innovatív megoldásainak köszönhetően, amelyek növelik az energiatermelést, a biztonságot és csökkentik a napelemes berendezések üzemeltetési költségeit.

Az amerikai céget 2007-ben alapították a kaliforniai Szilícium-völgyben a napenergia minél hatékonyabb kiaknázása érdekében.

Az állandó fejlesztésnek, kutatásnak hála, a napelem optimalizálásához is kiemelkedő segítséget nyújtanak. Ugyanis korábban minden napelemhez optimalizálót kellett felszerelni, ami magas költségeket és komoly többletmunkát jelentett.

A Tigo TS4 optimalizálóit elég csak az érintett napelemekre felszerelni, az árnyékolt modulokra.

Ráadásul a TS4 bármilyen keretű modulhoz, csavarozás nélkül rögzíthető.

Összegzés

 

A napelemes rendszer kifogástalan működéséhez, tartósságához, hatékonyságához nélkülözhetetlenek a csúcsminőségű alkatrészek. Szükség van olyan tartószerkezetre, ami stabilan tartja a paneleket, illetve olyan villanyszerelési kellékekre, amelyek biztosítják a biztonságos működést.

Olyan gyártókat mutattunk be, amelyek tartószerkezetei és villanyszerelési kellékei a világ napelempiacának kiemelkedő szereplői.

Ha szeretnéd szakértő csapatra bízni a teljes napelemrendszer telepítését csúcsminőségű termékekkel, egykapus rendszerben (pályázatfigyelés, pályázatírás, projektmenedzsment, generálkivitelezés), akkor keress bennünket bizalommal!

Scroll to Top