Bemutatkozik a megbízható Pylontech akkumulátor

A napelem akkumulátor megnyugtató megoldást jelenthet a cégek és a lakossági felhasználók számára is. Az elektromos áram tárolásáért és hatékony felhasználásáért felelős szerkezet kiválasztása kulcsfontosságú, hiszen egyáltalán nem mindegy, milyen gyártó termékét részesítjük előnyben. Bemutatjuk a kiemelkedő minőségű és megbízható Pylontech akkumulátort.

A következő, akkumulátorra vonatkozó előnyök:

 1. Olyan megoldás, amivel tárolni lehet a napelemes rendszer által megtermelt energiát.
 2. A vállalkozás és háztartás akár a teljes villanyszámláját lenullázhatja.
 3. Az esetleges áramkimaradás ellen is magabiztosan „véd”.
 4. Segít a napelemes rendszer által megtermelt többletet bármikor felhasználni (Így például egy automata gép éjjel is működhet).
 5. A fenntarthatóságot is szolgálja, hiszen kiváltja a környezetre káros fosszilis energiafelhasználást.

Az akkumulátorral kapcsolatos dilemmák

A berendezés működése pofonegyszerű: eltárolja azt az energiát, amit nem használt fel az adott cég vagy háztartás. Ennek köszönhetően a feltöltött akkumulátor teljesen fedezni képes a fogyasztást.

Hibrid rendszer esetén, ha nem elegendő a szerkezet kapacitása, akkor a napelemes rendszer a hálózatból veszi fel az áramot.

A legnagyobb kihívás a megfelelő termék kiválasztása. Mert alapesetben a fenti előnyöket minden akkumulátornak „hoznia kell”, de a hatékonyságukban, várható élettartamukban, minőségükben már akadnak jókora eltérések.

Ezért olyan gyártót szeretnénk bemutatni, ami már hosszú ideje a napelemes piac meghatározó szereplője.

Pylontech, a népszerű akkumulátorgyártó

Noha a kínai vállalatot 2009-ben alapították akkumulátoros energiatároló rendszer (BESS) szolgáltatóként, mégis a cég létrehozói, munkatársai addigra már jelentős tapasztalatot szereztek a teljesítményelektronika és a rendszerintegráció terén.

A szakértelmüknek és az értékes tapasztalataiknak hála, a közel 15 éves tevékenységük során a világ vezetői gyártójává, szolgáltatójává nőtték ki magukat.

Folyamatosan finomítják, fejlesztik a termékeiket, ugyanakkor szem előtt tartják az egyik legfontosabb küldetésüket: fenntartható jövőt szeretnének teremteni mindenki számára.

A Pylontech weboldalán úgy fogalmaznak, hogy az elmúlt években partnereikkel újradefiniálták a villamosenergia-termelést, tárolást és felhasználást. Hisznek az innovációban és a széles körű együttműködésben.

Több mint 10 éves szállítási tapasztalatuk, rugalmas akkumulátor megoldásaik (12V-1500V) vannak, így 80-nál is több országban használják elégedetten a csúcsminőségű termékeiket.

A legfrissebb hír a céggel kapcsolatban, hogy 2023. március 3-án a Pylontech (készletszám: 688063) megszerezte a világon elsőként a TÜV Rheinland által kiadott nátrium-ion akkumulátor tanúsítványt, amelyhez szigorú feltételeknek, előírásoknak kellett megfelelni.

Mit tud a Pylontech akkumulátor?

A kínai cég szakemberei az akkumulátorok megtervezésénél, létrehozásánál a következő szempontokra, tulajdonságokra ügyeltek:

 • többszörös védelem saját fejlesztésű BMS-nek (akkumulátor felügyeleti rendszer) köszönhetően
 • a villamos energia költségek optimalizálása érdekében a kiváló teljesítmény elősegítése
 • kompakt kialakítás és design a gyors, egyszerű telepíthetőség érdekében
 • a moduláris felépítésnek köszönhetően növelhető a teljesítmény és a kapacitás
 • legyen kompatibilis a TIER-1 besorolású inverter márkákkal
 • védelmi funkciókkal rendelkezik, beleértve a túltöltést, a túlterhelést és a magas/alacsony hőmérsékletet.

További Pylontech előnyök

A cég három olyan területet emel ki, amely lényeges lehet az akkumulátor minősége szempontjából.

Saját fogyasztás optimalizálása

Az egyik előny kétségkívül az, hogy a Pylontech képes optimalizálni a saját fogyasztást. Megfelel a magas energiaigény által támasztott elvárásoknak.

Peak Shaving rendszer

A második markáns előny a Peak Shaving rendszer. Mit is jelent a „csúcsborotválkozás” kifejezés?

A fogyasztó az energiaigény csúcsainak korlátozásával csökkenti a költségeket, azaz elkerüli a fogyasztás megugrását. Ezt segíti elő a Pylontech akkumulátor.

A VPP megoldás

A VPP (virtuális erőmű) lehetőséggel egy felhőalapú rendszeren keresztül működtethető a megújuló energiahálózat, ami által komoly összegeket lehet megtakarítani és a rendszer hatékonyságát elősegíteni.

A virtuális erőmű tehát hozzájárul a kiserőművek digitális összekapcsolásához és integrált termelésirányításhoz. Ez biztosítja ugyanis, hogy a működést a valós idejű fogyasztói igényekhez kössék.

Összegzés

A Pylontech akkumulátorai hatalmas előnyt jelenthetnek a cégek és a lakossági felhasználók számára is, ha kiváló minőségű napelemes rendszert szeretnének telepíttetni.

Ennek a berendezésnek hála, a megtermelt energiát hatékonyan lehet kihasználni, ugyanakkor tartóssága, minősége miatt a napelemes rendszer meghatározó szereplője.

Találkozzunk a Construmán!

Szeretettel várunk a március 29. és április 2. között a nemzetközi szintű és hírű Construma – Reneo 10. Nemzetközi megújuló energia szakkiállításon, a HUNGEXPO-n!

Ha szeretnéd szakértő csapatra bízni a teljes napelemrendszer telepítését (benne kiváló minőségű akkumulátorral), és mindezt egykapus rendszerben (pályázatfigyelés, pályázatírás, projektmenedzsment, generálkivitelezés) képzeled el, akkor keress bennünket bizalommal!

Scroll to Top
A kosarad
 • A kosarad üres.