Miért kiemelten fontos a napelem telepítése?

A napelem telepítése az egyik legnagyszerűbb lehetőség napjainkban arra nézve, hogy optimalizáljuk havonta jelentkező költségeinket, s közben még valami igazán fontos dolgot is tegyünk a környezetünkért.

Habár rengeteg ellenérvet hallhatunk ez utóbbival kapcsolatban, elsősorban az újrafelhasználhatóságot megkérdőjelezve, ezek már nem igazán állják meg a helyüket, ugyanis gőzerővel zajlanak a fejlesztések, hogy minél több nyersanyagot ki lehessen nyerni, s ezáltal újra lehessen hasznosítani az elromlott napelem panelek alkotóelemeit. Addig pedig hosszú-hosszú éveken keresztül élvezhetjük azt, hogy megújuló energiaforrás révén elégítjük ki az energiával kapcsolatos igényeinket. Ráadásul a panelek élettartama nemcsak a garanciáig nyúlik, hiszen egyre több a tapasztalat arra nézve is, hogy jóval tovább is jó teljesítménnyel képesek üzemelni.

Hogyan érdemes nekifogni a feladatnak, ha a cél a napelem telepítése?

 

Először is találni kell egy olyan napelemes rendszerek kivitelezésével foglalkozó céget, akiben megbízunk, és akik képesek a lehető legtöbb kapcsolódó feladatot levenni a vállunkról, hiszen a projekt ideje alatt ugyanúgy el kell látnunk a szerepeinket, mint korábban, így érdemes az extra terheket elkerülni, ha lehet.

Nálunk komplett szolgáltatás érhető el, ami már a pályázatoktól, sőt, a pályázatírástól kezdve lefed minden egyes lépcsőt, amelybe természetesen beletartozik az ideális rendszer megtervezése, engedélyeztetése, kivitelezése egyaránt. A célunk pedig éppen az, hogy minél több magánszemély és vállalkozás számára elérhetővé tegyük a megújuló energia alkalmazását. A támogatások és pályázatok kérdésköre is ezt teszi lehetővé, hiszen általuk jelentősen kisebb befektetés révén érhetjük el azt, hogy büszke napelemes rendszer tulajdonosokká válhassunk.

A legfontosabb kérdések

 

Miután szakértő segítséggel felmértük igényeinket, beleértve azt is, hogy milyen rendszereket szeretnénk ily módon üzemeltetni – hiszen sokan elfelejtik, de akár a fűtésrendszer is működhet napenergiával, illetve elektromos autónkat is tölthetjük vele, így még több olyan területet lefedve, ahol kiaknázhatjuk a napelemes rendszer előnyeit -, jó pár egyéb kérdést is meg kell válaszolnunk. Ilyen például az, hogy milyen típusú rendszert szeretnénk, szaldós változatot, amely az áramszolgáltató hálózatára kapcsolódik, vagy inkább teljesen független, szigetüzemű megoldásban gondolkodunk.

Az is kérdés, hogy mekkora rendszer kiépítését szeretnénk, milyen színvonalú panelekben és inverterben találjuk meg a számításainkat, illetve hogy van-e elegendő és megfelelő tető vagy annak hiányában földterület, amely lehetőséget ad a megvalósításra. Utóbbit jobbára cégek szokták választani, egyrészt éppen a rendszer mérete, másrészt amiatt, mert inkább birtokolnak olyan területeket, amelyeket nem sajnálnak beáldozni erre a célra.

Az is a fontos kérdések közé tartozik, hogy szeretnénk-e kiváltani, lenullázni a villanyszámlát vagy egyelőre optimalizálni akarjuk a költségeinket, s inkább egy később bővíthető szisztéma lenne az elsődleges terv.

 

Mit várhatunk a napelemes rendszertől?

 

Azt, hogy abszolút az elvárásainkra szabható. Hogy a megvalósítás pillanatától kezdve megtérül az ára az ingatlan értékének és eladhatóságának szempontjából, valamint azonnal elkezd spórolni nekünk, ahogy üzembe helyeztük. Ráadásul miközben ennyi előnyét élvezhetjük, még a környezet védelméért is rengeteg tettünk. Olyan sok legyet csapunk le egyetlen ütésre, hogy tetszés szerint akár új mesehősökké avanzsálhatunk.