TOPCon cellák és az n-típusú napelemek

A JinkoSolar a TOPCon cellákat új hegesztési és csomagolási technológiával ötvözte az új modulrekord érdekében

A Solar Module Super League (SMSL)-tag JinkoSolar 23,53% -os konverziós hatékonysági rekordról számolt be moduljánál. Ezzel megdöntve a korábbi, januárban felállított 23,01% -os rekordot.

A JinkoSolar elmondta, hogy az áttörés a Tunnel Oxide Passivating Contact (TOPCon) cellák, valamint egy új típusú hegesztési és csomagolási technológia közös alkalmazásának eredménye. Mellyel csökkentette a belső ellenállást és javította az energiahatékonyságot.

Az eredményt függetlenül tesztelte és megerősítette a TÜV Rheinland.

„Biztosak vagyunk benne, hogy a kutatás-fejlesztésbe tett beruházásaink innovatívabb termékekhez vezetnek a magasabb hatékonyság és megbízhatóság elérése érdekében” – mondta Hao Jin, a JinkoSolar technológiai vezetője.

A szoláripar egyre inkább a TOPCon cellák és más n-típusú napelem technológiák felé fordul annak érdekében, hogy növelje az átalakítási hatékonyságot, és közben korlátozza a degradáció hatásait. Az idei SNEC PV Expo Kínában számos új n-típusú modult dobott piacra, amelyeket a PV Tech profilozott is.

Mi, az A1 Solarnál igyekszünk napelem portfóliónkat mindig naprakészen tartani, és folyamatosan bővíteni panelkínálatunkkal. Amennyiben érdekelnek a napelemekkel kapcsolatos fejlesztések, akkor nézz körbe korábbi bejegyzéseink között is.

Forrás: https://www.pv-tech.org/jinkosolar-combines-topcon-cells-with-new-welding-and-packaging-tech-for-new-module-record/