Új NanoPV gyártóüzemet nyitnak Amerikában

A NanoPV új gyártóüzemet nyit az USA-ban, Georgia államban

 

A vékonyréteg-modulokat és más szolártechnológiát gyártó NanoPV 36 millió dollárt tervez befektetni egy georgiai gyártó- és forgalmazó létesítménybe. Jelentette be Brian Kemp kormányzó, az állam “napenergia területén való virágzásának” dícsérete közben.

Az október 7 -én bejelentett kötelezettségvállalás szerint a NanoPV egy meglévő 56000 négyzetméteres létesítményben fog működni Sumter megyében, amely felügyeli majd a gyártást, a minőség-ellenőrzést, műveleteket és karbantartást (O&M), kutatást és a fejlesztést és a marketingtevékenységet.

“Több mint 500 új, jól fizető munkahely fogja kihasználni Sumter megye és Dél-Georgia egyedülálló értékeit. Valamint hozzájárulni a generációs növekedéséhez az egész régióban” – mondta Kemp.

Gorgia a napenergia kifejezett támogatója

 

A napenergia Georgia leggyorsabban növekvő megújuló energiaforrása, és az állam 2009 óta több mint 93%-kal növelte nettó villamosenergia-termelését megújuló forrásokból. 2020-ban közel 700 MW napelemes kapacitással bővítettek, és egy állami sajtóközlemény szerint 1,3 GW-os pipeline-nal rendelkeznek. Ugyanakkor az állam ad otthont a Q CELLS-nek is, az iparág egyik legnagyobb napelemcella és modulgyártójának. De szívesen csábít további gyártókat is bázisaik létrehozására.

Georgia október 8-én véget érő idei Intersolar egyik szponzora is volt, amelyről a PV Tech élőben tudósított.

A Georgia Gazdasági Fejlesztési Minisztériumot (GDEcD) Candice Scott vezető projektmenedzser képviselte a projektben, együttműködve az Americus-Sumter megyei bérszámfejtési hatósággal, a Dél-Georgia-i Műszaki Főiskolával és a Georgia Quick Start-tal.

A GDEcD biztosa, Pat Wilson elmondta, hogy az Egyesült Államok napelemgyártó iparának „újjászületését” élte meg, és méltatta Georgia „üzletbarát környezetét és világszínvonalú munkaerő-képzési megoldásait”  amelyek lehetővé tették, hogy „vezető szerepet töltsön be a napenergia és megújuló energia terén.”

Félreértések a NanoPV gyártással kapcsolatban

 

A hír az amerikai napelemgyártásra irányuló intenzív fókusz közepette érkezik. A Jon Ossoff amerikai szenátor által javasolt Solar Energy Manufacturing for America Act (SEMA) törvény, amely adókedvezményt biztosítana az amerikai székhelyű napelemgyártóknak, hogy segítse őket jobban teljesíteni a kínai versenytársakkal szemben, erős politikai és ipari támogatást kapott.

Eközben az amerikai napenergia-piac szeizmikus döntést vár a Kereskedelmi Minisztériumtól (DOC), miután petíciót nyújtottak be, amelyben vizsgálatot indítottak több napelem-gyártó ellen, akiket azzal vádolnak, hogy délkelet-ázsiai székhellyel rendelkező szervezetek segítségével megkerülik a dömpingellenes és kiegyenlítő vámokat.

Az amerikai kereskedelmi minisztérium (DOC) további információkérésig késleltette a vizsgálat megindításáról szóló döntését.

A Solar Energy Industries Alliance (SEIA) szerint a vizsgálatból eredő díjszabás „pusztíthat” majd az amerikai napelem iparban, és összesen akár 18 GW-nyi projekt kerülhet veszélybe.

Forrás: https://www.pv-tech.org/nanopv-to-open-manufacturing-facility-in-georgia-us/

Scroll to Top