A legmodernebb napelemek nyújtják a legjobb teljesítményt? Lássuk!

A napelemes rendszerek teljesítménye több fontos tényező függvénye és ezek közül egyiket sem érdemes elhanyagolni! De mit tudnak a legmodernebb napelemek azokhoz képest, amelyek néhány modellel korábbiak? Érdemes ezeket választanunk?

A napelemes rendszerek felépítése

 

Ha a komplett rendszert nézzük, akkor jó, ha tisztában vagyunk azzal, hogy nem kizárólag a panelek teljesítménye fogja meghatározni azt, hogy milyen eredményt tudunk elérni vele. 

 

A napelemes szisztéma egyik legfontosabb alapja maga a gondos tervezés lesz, ezért mi, itt az A1Solar-nál nagy hangsúlyt fektetünk erre a lépésre és igyekszünk kihozni a rendelkezésre álló lehetőségekből a maximumot.

 

A tervezés keretében meg kell határozni, hogy talajra vagy tetőre kerüljenek a panelek. Azt, hogy milyen tájolásra van lehetőség, s ehhez milyen dőlésszög ideális abban az esetben, ha nem elégszünk meg a “majdnem”-mel.

 

A rendszer főbb elemei a napelemes panelek mellett a tartószerkezet, az inverter és az ad-vesz mérőóra lesznek. S itt egyáltalán nem csak a panelek minősége érdekes. Ha hosszú élettartamot és kiváló színvonalat igyekszünk elérni. Mielőtt e szavak hallatán azonnal a költségek őrült elszállása jelenne meg a szemeid előtt, megnyugtatunk, hogy nálunk a különböző pályázati lehetőségek is elérhetőek. Továbbá az igénylésnek akár minden terhét levesszük a válladról, legyen szó akár magánszemély, akár vállalat számára történő kivitelezésről.

Mit tudnak a napelemes panelek?

 

A szilícium cellákból álló napelemes panelek képesek ellenállni a környezeti hatásoknak, alapvetően pedig két fő fajtájukat különböztethetjük meg, mégpedig a monokristályos napelemeket és a polikristályos paneleket.

 

Mivel a legfontosabb szempont általában a teljesítmény szokott lenni, ezért érdemes leszögezni mindjárt az elején, hogy a két típus között jelentős eltérésre nem kell számítani. Legalábbis ami hazánk éghajlati viszonyait illeti. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy egyáltalán nincs különbség közöttük! 

 

A monokristályos panelek a direkt napfényben teljesítenek jobban, míg a polikristályosak inkább abban tűnnek ki, hogy a tájolás és a dőlésszög kevésbé meghatározó a teljesítményük szempontjából. S ezek fognak jobb eredményeket elérni a téli időszakban is. E két tulajdonság remekül megmutatja, hogy mindkét típusnak megvan a maga relevanciája és mindig aszerint érdemes dönteni, hogy a telepítésre szánt helyszínre milyen tulajdonságok jellemzők.

 

Emellett a napelemek különböznek gyártó szerint és az alkalmazott technológiákban sem egyformák, ennek megfelelően pedig érdemes mindig a minőség és más tulajdonságok alapján és nem az ár alapján választani!

A legmodernebb napelemek jellemzői

 

A legmodernebb napelem panelek számos tulajdonságban képesek felülmúlni a régebbi fejlesztésű társaikat. Ennek kiváló példája a Q Cells napelem!

 

A Q Cells napelemek precíz német tervezésű panelek, amely már önmagában is azt jelenti, hogy kiváló és megbízható minőséget kaphatunk, ha ezeket választjuk. Ráadásul a paneleket gyártó QCELLS cég már nagyon régóta fontos szereplői a napelemek piacának.

 

Kompromisszumok nélküli minőség és szigorú tesztelésen átesett kiemelkedő eredmények garantálják, hogy elégedettek leszünk ezekkel a napelemekkel. Az elegáns kivitel, a Q.ANTUM technológia és a PERC félcellás megoldás pedig képes arra, hogy ezt a panelt kiemelje teljesítményében is a többi közül. Ezzel áttörve, sőt, meghaladva a 20%-os hatékonysági korlátot. A 25 év teljesítmény-garancia és a magas színvonal a szélsőséges időjárási körülményeknek is ellenállóvá teszi ezeket a napelemeket.

Napenergia Plusz Program pályázata pozitív elbírálást kapott?

Hozzon ki minél többet a lehetőségből!