Amitől életre kel a rendszer: csúcskategóriás napelem panel és inverter

napelem rendszernek két olyan alkotórésze van, amelyek minősége meghatározza a megbízható teljesítményt, működést. Ezért a napelem rendszer telepítése előtt elengedhetetlen, hogy (el)ismert és megbízható gyártók termékei közül találjuk meg a számunkra megfelelőt. E blogcikkben bemutatjuk az általunk forgalmazott csúcskategóriás napelem panel és inverter kínálatot, hogy segítséget nyújtsunk döntésében.

Napelem panel és inverter: A napelemes rendszer fontos elemei

A napelem panel a napelemes rendszer leglátványosabb része, amely a napenergiát elektromos energiává alakítja át. Az inverter pedig a napelemes rendszer “agyának” szokták nevezni, mivel felelős a megtermelt egyenáram átalakításáért váltóárammá, amelyet már közvetlenül felhasználhatunk vagy hálózatra táplálhatunk.

Szeretnénk bemutatni azokat a gyártókat, akik már régóta jelen vannak a piacon, és világszerte bizonyították megbízhatóságukat a lakossági felhasználók és az üzleti partnerek visszajelzései alapján.

Panelek, amelyek kiemelkednek

 

Az élvonalba tartozó napelem gyártók évről évre bizonyítják, hogy termékeik kiemelkednek az élettartam, teljesítmény és hatékonyság tekintetében.

Ezért rendkívül fontos, hogy a vásárlók megfelelő információkkal rendelkezzenek a termékek útvesztőjében való eligazodáshoz. Vizsgáljuk meg azokat a gyártókat, akik hosszú ideje meghatározó szereplői a piacon!

Sunova Solar, a TOP 10-es gyártó

 

2023 januárjában a Solar Edition közzétette a világ leghatékonyabb napelemeinek világranglistáját.

Ezen a listán a kimagasló, nyolcadik helyen végzett a Sunova Solar (575 W), amely három szakmai kritériumnak (hatásfok, teljesítménysűrűség, panelteljesítmény) felelt meg.

Általánosságban elmondható a Sunováról, hogy az iparágban vezető legalacsonyabb termikus teljesítmény együtthatóval rendelkezik. Szerte a világon, Európában, Ázsiában és Amerikában is egyre többen választják megbízhatósága, kiváló minősége miatt.

Kiemelkedő 15 év gyártói garanciát és 25 év teljesítménygaranciát nyújt a kiváló alacsonybesugárzás teljesítmény mellett.

Sunova 535-550 W bifaciális, azaz kétoldalas napelem panel az energiatermelés hatékonyságát jelentősen megnöveli. Mivel fénycsapdázása és áramgyűjtése kiemelkedő, ez a modul teljesítményére is pozitív hatással van. Remekül ellenáll az időjárás viszontagságainak, szélterhelése (2400 Pa) és hóterhelése (5400 Pa) önmagáért beszél.

Sunova 400-415 W és a Sunova 440-460 W félcellás napelem panel, ez egy-egy napelem cellát jelent, ami két egyenlő részre osztódik. Ennek a kialakításnak köszönhetően az ellenállási veszteség jóval kisebb, mint a hagyományos cellás napelemeknél. Sőt, az alacsonyabb üzemi hőmérsékletnek köszönhetően magasabb hozamra lehet számítani. Ez a napelem is magabiztosan hozza a fenti előnyöket, megbízható teljesítményre képes.

Znshine, TIER-1 besorolású, innovatív napelempanel-gyártó

 

A TIER-1 besorolás már jelzi a magas minőséget, hiszen a piacon a legjobb paramétereket nyújtják a Znshine Solar termékei.

A vállalat stabilitását mutatja, hogy már 10 GW napelem-modul gyártási kapacitással büszkélkedhet.

Az általuk gyártott panelek egyedülálló, felbecsülhetetlen előnyökkel rendelkeznek:

Magas minőség: Az MBB technológia csökkenti a panelekben a vezetőrácsok közötti távolságot, amelynek köszönhetően alaposan megnő a teljesítmény.

Precíz kutatómunka és fejlesztés: A Kínai Tudományos és Technológiai Egyetemmel együttműködve kifejlesztettek egy innovatív, öntisztító technológiát, amely képes csökkenteni az üzemeltetési és karbantartási költségeket és növelni az energiatermelési kapacitást.

Kimagasló garancia: A piacon megszokott 25 év helyett 30 év garanciát vállalnak termékeikre.

Széles kínálat: A kettős üveg monokristályos és a kettős üveg polikristályos panelektől kezdve az 5BB monokristályos és az 5BB félcellás monokristályos paneleken át, a 10BB félcellás monokristályos napelemekig minden megtalálható náluk.

Risen, a közkedvelt napelemgyártó

 

Szintén TIER-1-es márka, amely a legmodernebb automatizált gyártással rendelkezik. A termékeire 12 év termékgaranciát és 25 év lineáris teljesítménygaranciát nyújt.

A versenytársak többségénél kedvezőbb áron kínál napelemeket, ugyanakkor a szigorú minőségbiztosításnak köszönhetően jóval meghaladja a tanúsított követelményeket.

A panelek átlag fölötti alacsonybesugárzás teljesítményét biztosítanak és az időjárás viszontagságainak is remekül ellenállnak a kiváló mechanikai terhelésnek köszönhetően.

Inverterek, amelyek éltetik a napelemes rendszert

 

Az inverter fő feladata, hogy átalakítsa a napelemek által megtermelt alacsony feszültségű egyenáramot az elektromos eszközök működtetésére alkalmas, magasabb feszültségű váltakozó árammá.

Bemutatjuk azokat az invertereket, amelyek a napelemes rendszert igazán hatékonnyá tehetik.

Afore, a világ legjobbjai között

 

Az Afore gyártó termékeit széles körben forgalmazzák szerte a világon.

Európában, Ausztráliában, Kínában, Indiában, Japánban, Észak-Amerikában és Dél-Amerikában is egyre többen választják az Afore invertereket.

Hogy miért?

A magyarázat minden esetben a kiváló minőségben keresendő és azoknak a széles körű lehetőségeknek, amit a vállalat kínál. Ugyanis egyfázisú, háromfázisú, osztott fázisú és hibrid invertereket egyaránt nyújtanak.

Minden modell egytestű alumínium szerkezettel rendelkezik, amely eloxált, tehát növeli a tartósságot és hatékonyan megakadályozza a korróziót. Az unibody ház hatékony hőelvezetést biztosít, ami nagymértékben javítja a megbízhatóságot és meghosszabbítja az inverterek élettartamát.

Deye – Dinamika és intelligencia

 

A kompakt kialakításnak köszönhetően könnyedén telepíthető és működtethető.

A PV rendszer által nappal termelt villamos energiát eleinte a fogyasztók használják fel, majd a többletenergia a Deye full hibrid inverteren keresztül tölti fel az akkumulátort, és az eltárolt energia igény szerint felhasználható.

Lehetőség van tartalék energiára, ugyanis az inverter egymástól független kritikus fogyasztói kimeneti és hálózati porttal van ellátva. Így például hűtőszekrények, routerek, számítógépek és más kritikus készülékek áramellátása a hálózat meghibásodása esetén is biztosított. A rendszer négy milliszekundumon belül képes automatikusan átváltani tartalék üzemmódba.

A Deye hibrid inverter lehetővé teszi azt is, hogy az akkumulátort csúcsidőn kívül töltsük fel, majd csúcsidőben süssük ki. A Deye termékei támogatják a széles váltakozó áramú kimeneti feszültséget, hogy hosszabb munkaidőt biztosítsanak.

Fox-ess, a nagy teljesítményű inverter

 

A Fox-ess úttörő szerepet tölt be a napelempiacon. Folyamatosan fejleszti a termékeit és kiváló minőségű invertereinek köszönhetően a világ élvonalához tartozik.

A háromfázisú invertereit alacsony bemeneti feszültség, méretezhetőség és nagy hatékonyság jellemzi. És ahogy a magas minőségű invertereknél általában, távfelügyeletre is lehetőség van webes vagy telefonos alkalmazáson keresztül.

Vállalatok és lakossági ügyfelek egyaránt megtalálhatják a nekik megfelelő invertert a nagy hatékonyságú Fox-ess termékek között.

Sunways – Több évtizedes tapasztalat

 

Közel 30 éves kutatást és fejlesztést követően a Sunways kiváló minőségű invertereit több mint 40 országban használják.

Az új Sunways invertercsalád optimális megoldást jelent lakossági és céges napelemes rendszerekhez. A Sunways inverterek sokoldalúak és könnyen telepíthetők. Kompakt méretük és könnyű súlyuk lehetővé teszi, hogy különböző helyszíneken és rendszerekben használhatóak legyenek. Kiemelkedő hatékonyságot nyújtanak a napenergia átalakításában. A fejlett technológia és a hatékony áramkörök lehetővé teszik, hogy a rendszer a maximumot hozza ki a napelemekből.

Összegzés

 

A panelek és az inverter minősége a megbízható napelemes teljesítmény, működés záloga. A napelem rendszer hatékonyságát alapjaiban meghatározzák azok a termékjellemzők, amelyeket ebben a cikkben is ismertettünk.

Találkozzunk személyesen!

Szeretettel várjuk a március 29. és április 2. között a nemzetközi szintű és hírű Construma – Reneo 10. Nemzetközi megújuló energia szakkiállításon, a HUNGEXPO-n.

Scroll to Top