Ingatlan értéknövelése napelemmel

Egyre nagyobb az igény a napelemes rendszerekre, amikre folyamatosan írnak ki pályázatokat. A kiépítésük nagy beruházást igényel, de viszonylag rövid idő alatt térül meg, cserébe pedig akár 20 évig is ingyen lehet az áramunk.

Ebből a cikkből kiderül, hogyan növeli az ingatlan értékét a napelemes rendszer.

Miért éri meg napelemes rendszert építeni?

A beruházás hosszú távú, hiszen az áram akár 20 évig is ingyen lehet, míg a költségek akár 7-8 év alatt is megtérülhetnek. Amennyiben a későbbiekben további panelekre van szükség, akkor sem lesz gond, hiszen a rendszer könnyen és bármikor bővíthető. A szerkezet nem igényel komolyabb karbantartást, minimális munkálatokkal el tudjuk végezni, akár házilag is. Nem utolsó sorban pedig növeli az ingatlanunk értékét.

Hogyan növelhetjük az ingatlan értékét napelemmel?

A napelemes rendszer kiépítése hosszútávra szól, amely értéknövelő beruházás egy magánszemély számára. A minőségi anyagokból készült rendszer hatására az ingatlan sokkal fenntarthatóbbá válik, de általa a környezetvédelmi besorolása is sokat javul. A legtöbb elektromos gépünket működtetni tudjuk vele, akár vízmelegítésről, akár a tévéről van szó. Nem utolsó sorban pedig akár a fűtéshez is felhasználhatjuk, amennyiben elektromos változatot használunk.

Mennyivel növeli meg a rendszer az ingatlan értékét?

Ez több tényezőtől is függ. Nem mindegy az ingatlan elhelyezkedése, a rendszer mérete és az ingatlan értéke sem. Az adat ingatlanonként- és napelemes rendszerenként változó, de a számítások alapján átlagosan 1,5 millióval növelheti meg egy napelemes rendszer a lakóház értékét minden egyes kilowatt után. Ez azt is jelenti, hogy egy kisebb, 3,1 kW-os napelem nagyjából 5,2 millió Forinttal növeli meg egy közepes ház értékét.

A napelemes rendszer kiépítésének lépései

Először egy előzetes ajánlatot kell kérni, amelyet egy konzultáció és felmérés követ. A végleges árajánlatra csak ez után kerülhet sor. Amennyiben ezt elfogadjuk, akkor megköthető a szerződés, ami után a tervezés és kivitelezés folyamata következik. Utolsó lépésként szükség van egy mérőóra cserére, amelyet az áramszolgáltatótól külön kell kérni. Egy ad-vesz órával nyomon követhető, hogy mennyi áramot fogyasztunk és termelünk.

Ajánlatkérés napelemre

Ahhoz, hogy megtudjuk, mekkora rendszerre van szükség és az mennyibe fog nekünk kerülni, árajánlatot kell kérnünk. Erre több lehetőségünk is van, ám az internet segítségével manapság már szinte bárhol megtehetjük ezt a lépést.

Hol a legegyszerűbb az ajánlatkérés napelemre?

Nálunk nagyon egyszerű az ajánlatkérés napelemre. Amennyiben szeretné lenullázni villanyszámláját az extragaranciás napelemes rendszereinkkel, kérje árajánlatunkat még ma. A rendszer segítségével elfelejti a havi áramdíjat, a kivitelezést pedig szakértő csapat végzi el. Emellett segítséget nyújtunk az MFB pályázatírással, ügyintézéssel és telepítéssel kapcsolatban is.

Összegezve:

A napelemes rendszer kiépítésével biztosság válik, hogy az ingatlanunk többet ér az eddigieknél. A panelek telepítésének hatására a ház környezetbarátabbá válik, ráadásul a villanyszámlánknak is búcsút inthetünk. A rendszer kiépítése hosszabb folyamat, amelynek beruházási költsége magas, ám megtérülési ideje akár 7-8 év is lehet. Cserébe 20 évig biztosan nincs gondunk az áramdíjra. Az árajánlatkérés napelemes rendszerhez gyors és egyszerű folyamat, amelyet nálunk könnyedén megtehet.