0 Ft-os villanyszámla 2021-ben? Ne maradj le róla!

Megmutatjuk, hogyan dolgozunk az A1 Solarnál

A lakossági napelem szolgáltatásunk teljes körű segítségnyújtást jelent. Ezzel kisebb utánajárást követően magabiztosan vághatsz bele életed egyik legjobb befektetésébe, a napelemes rendszer telepítésébe! Természetesen ez a megoldás sem mindenkinek megfelelő, éppen ezért, ha kérsz ajánlatot, ás átbeszéljük a részleteket, megbizonyosodhatsz arról, hogy a te esetedben is működik-e a dolog. Például kiderülhet, hogy a házad alkalmas-e a napelemrendszer telepítésére, milyen költségekre, megtérülésre számíthatsz.

Látatlanban mindezt nagyon nehéz felmérni, irányelveket és egy-két hasznos információt azonban szívesen megosztunk veled. Különösképpen arra vonatkozólag, hogy mit érdemes tudni a társaságunkról, miért és milyen esetekben érdemes hozzánk fordulni. Mivel a tervezés, kivitelezés és szerelés mellett, a pályázatokban is naprakészek vagyunk, rengeteg megbeszélnivalónk lehet, amennyiben érdekel a téma.

Mi az, hogy 0 Ft-os villanyszámla?

A napelemes rendszert kiépítő családi házak tulajdonosai és vállalati ügyfeleink számára is az egyik elsődleges szempont a beruházás megkezdésére az a nagymértékű, és viszonylag rövid távon megtérülő befektetés, a villanyszámlán való spórolás. Egy másik fontos szempont a szén-dioxid kibocsájtás csökkentése, a megújuló energiaforrások és a környezet támogatása.

A 0 Ft-os villanyszámla elérése már csak azért is kiemelkedően jó lehetőség, mert Magyarországon kivételes módon még működik a szaldós elszámolás. Ennek értelmében a megtermelt többletmennyiségű áramot megveszi tőled a szolgáltató. Így a téli hónapokban sem lesz gond, mert azonos áron, a nyári „kölcsönért” cserébe vissza is szolgáltatja azt. Így egy megfelelő tervezést és profi beüzemelést követően 0-ra jöhetsz ki az eladott és megvásárolt energiamennyiséggel.

Mennyi idő alatt térül meg a befektetés?

Egy átlagosnak nevezhető családi ház napelemes felújítása 7-9 év alatt térül meg. Emellett, ha profi kivitelezéssel, modern berendezésekkel és optimális tervezéssel vágsz bele a projektbe, akkor 20 évig is ingyen lehet az áramod! Miért? Mert a null szaldós rendszerben indulhatsz neki, amely a meglévő rendszeredben a jövőben is megmarad. Ha 2024 után hozzányúlsz, cseréled, bővíted, akkor már ugyanez nem feltétlenül mondható el.

Természetesen azután is remek megoldások lesznek elérhetők, de valószínűleg már egy komolyabb beruházás kell a hasonlóan előnyös rendszer kiépítéséhez. Ezekről a jövőbeli alternatívákról korábbi cikkeinkben írtunk, ahol a hibrid rendszert és a most is elérhető szigetüzemű rendszereket mutattuk be. Tehát, amennyiben lehetőséged van rá, érdemes a mostani kiforrottnak nevezhető rendszerben, szaldós elszámolással belevágnod!

Milyen értéknövelő tulajdonságai vannak a 0 Ft-os villanyszámlán kívül?

Amellett, hogy zöldebb, környezetbarát megoldást vezetsz be otthonodban a fűtésre, hűtésre, energiaellátásra, más értéknövelő elemekre is gondolhatsz egy saját napelemrendszer esetén. Például önmagában is növeli az ingatlan piaci értékét ez a modern megoldás. Nagy előnye, hogy szakszerű beépítést követően nem igazán válik szükségessé a szerviz, 10-15 éven át. Mindez azért, mert jellemzően aligha fordulnak elő meghibásodások, vagy minőségromlás. Nem utolsó szempont, hogy várhatóan egyre többen fognak elektromos autóra váltani, melyeket szintén tölthetsz a napelemeidről!

Különösen, akik az agglomerációkban, városok közelében lévő településeken családi házakban élnek, és munkába járáshoz választják az elektromos autózást, igazán kihasználhatják az előnyeit. Hiszen a benzinkutakon, vagy közterületeken elérhető töltők várhatóan mind magasabb díjakon fognak töltést biztosítani a jövőben. Mindazért, hogy a csökkent benzin és dízel fogyasztást ellensúlyozhassák. Tehát ha akár részben is képes vagy saját magad megoldani a töltést a nulla forintos villanyszámlád „terhére”, akkor máris bentebb vagy pár tízezer forinttal.

Ha kérdésed van, szívesen visszahívunk, vagy válaszolunk az e-e-mailedre!